Laden...

De pakketbrievenbus verovert België

esafe0517

Een niet succesvolle thuislevering is voor veel consumenten nog altijd een belangrijk argument om niet online te gaan kopen. eSafe helpt die drempel te verlagen met de pakketbrievenbus, een moderne en stijlvolle alles-in-een oplossing voor zowel pakjes als postale zendingen. Afhankelijk van het type is het zelfs mogelijk om pakjes retour te sturen via de pakketbrievenbus. Leon Renson van eSafe vertelt ons alle ins en outs over het unieke concept.

In een enquête die eSafe afnam heeft 54% van de respondenten aangegeven meer online te zullen kopen als ze het pakje op elk moment aan huis kunnen ontvangen, ook als ze niet thuis zijn. “We hebben de oplossing gevonden in de vorm van de pakketbrievenbus,” zegt Leon Renson. Ruim anderhalf jaar geleden bracht eSafe de eerste pakketbrievenbus op de markt. “We hebben samen met bpost een pilootproject uitgevoerd en de resultaten waren zeer positief, zowel van de verzender als de gebruikers die in de gelegenheid zijn 24 op 7 thuis pakjes te kunnen ontvangen. Van de vijf verschillende prototypes werden er drie gevalideerd.” Ondertussen heeft eSafe een tiental modellen van de pakketbrievenbus op de markt.

Valklepsysteem
eSafe heeft voor bijna ieder type woning een geschikte oplossing. “Het vrijstaande type met valklepsysteem is het meest gewild,” merkt Leon Renson. “Het is een kwestie van de klep openen, het pakje erin leggen en de klep sluiten. Het pakje valt vervolgens naar beneden en landt op een zachte mousse om beschadigingen te voorkomen. Bij meerdere pakjes zal de koerier diezelfde handling probleemloos kunnen herhalen. Ook brieven kunnen ook op deze manier ontvangen worden. Een ander type pakketbrievenbus werkt met een draaiknop. Zodra het pakje door de koeier wordt afgeleverd, kan hij de brievenbus vergrendelen door de knop een kwartslag te draaien. Interessant voor het retour sturen is dan weer het model met cijferslot. En zo blijven we voortdurend de modellen doorontwikkelen. Ook zijn we bezig met de ontwikkeling van een inbouwmodel voor integratie in de gevel en een exemplaar voor plaatsing in een appartementencomplex met meerdere vakken. De pakketbrievenbussen zijn in alle mogelijke RAL kleuren uit te voeren en vormen zodoende een stijlvol object in de tuin.”

Samenwerking
Volgens Leon Renson zoekt eSafe nadrukkelijk de samenwerking met zowel webshops als koeriersdiensten. “We zijn op zoek naar samenwerking met koerierdiensten en webshops om samen met hen de last-mile problematiek aan te pakken en hun verkoop te stimuleren. Zo kijken we naar promotie campagnes (lichte vorm van samenwerking), maar ook naar actieve samenwerking onder de vorm van verkoop. Bij een bepaalde afname kunnen we ook afwijkende pakketbrievenbussen ontwerpen op maat van de klant,” zegt Leon Renson. “Zo hebben we recent een pakketbus gemaakt met het volume van vier bakken drank, dit was specifiek de vraag van onze klant. Webshops kunnen bijvoorbeeld afspraken maken met hun klanten voor het plaatsen van de brievenbus tegen een garantie ter waarde van de brievenbus. Mocht de klant vervolgens de samenwerking opzeggen, kan hij de pakketbus terug inwisselen en krijgt zijn geld terug. Ook lopen er initiatieven voor samenwerkingen met koerierdiensten. Ook voor hen is een pakketbus interessant, want zo vermijden ze elke tweede levering. Dat scheelt behoorlijk in transport- en handlingkosten, zodat de overall kost kan dalen. Door de drempel om online te kopen zo te verlagen zullen zowel koerierdiensten als webshops hun omzet zien toenemen.”

De pakketbrievenbussen worden in onderaanneming bij Renson geproduceerd. “We zijn gelinkt aan het familiebedrijf Renson, bekend van de aluminium terrasoverkappingen, ventilatie en zonwering. Onze hoofdzetel is ook gelegen in het hoofdkantoor van Renson in Waregem.” eSafe verkoopt zijn producten via 37 verdelers in de Benelux

  • DELEN