Laden...

Op 5 minuten een deal met een goed gevoel

2dehands0618

 

Online zoekertjes platform 2dehands.be is op korte tijd uitgegroeid tot het grootste platform met koopgericht publiek van België. Per maand verwelkomt het platform meer dan 3,2 miljoen unieke bezoekers. Dankzij interessante functionaliteiten kan 2dehands.be ook voor retailers heel interessant zijn om meer business te genereren. We gaan in gesprek met Petra Baeck van 2dehands.be. Ze geeft retailers tips and tricks om succesvol gebruik te maken van het platform en verklapt ook alvast wat nieuwe functionaliteiten voor 2019.

2dehands.be is een online zoekertjes platform waar zowel consumenten als professionele gebruikers producten kopen en verkopen. “Het platform heeft een zeer uitgebreid aantal categorieën, gaande van auto’s en kleding tot meubels en tuiniersartikelen, en is leesbaar op alle mogelijke devices,” zegt Petra Baeck. “Het is ontstaan als puur platform van gebruikte items, maar dankzij nieuwe functionaliteiten merken we dat ook professionele gebruikers voor het promoten van nieuwe producten meer en meer ons platform gaan gebruiken.”

Admarkt voor webshops
Maandelijks wordt 2dehands.be 23,8 miljoen keer bezocht, waarvan 3,2 miljoen unieke bezoekers. “Per dag komen er 70.000 nieuwe zoekertjes bij in één van onze 41 categorieën,” weet Petra Baeck. “Onze inkomsten genereren we onder meer uit het aanbieden van advertentieruimte op de site voor professionele adverteerders, maar ook bij het terug bovenaan plaatsen van zoekertjes. Daarnaast hebben we abonnementen voor bijvoorbeeld autodealers en andere professionele verkopers. De laatste nieuwe functionaliteit is Admarkt voor webshops, waarbij het (nieuwe) product tussen relevante zoekertjes van consumenten wordt geplaatst op een van de drie beste posities. Webshops betalen daarbij enkel als er op het zoekertje of webshop wordt geklikt.”

De beste deal
Volgens Petra Baeck zoeken consumenten op 2dehands.be meestal heel gericht naar een bepaald product. “Ze staan er op dat moment dan ook voor open om nieuwe producten te zien in diezelfde categorie. De consument is namelijk op zoek naar de beste deal en staat open voor gerichte boodschappen van retailers. Als iemand op zoek is naar een loungeset op 2dehands.be, maar ziet tussen de zoekertjes een even goede deal maar dan van een webshop met nieuwe producten, dan kan hij zelf de afweging maken wat voor hem de beste deal is. Mensen die een loungeset zoeken, zijn misschien ook wel op zoek naar andere items om hun tuin verder in te richten. Dan kan het relevant zijn voor een retailer om dan ook aanwezig te zijn bij ons met producten die daarbij aansluiten zoals bijvoorbeeld tuinverlichting of terrasverwarmers.” Retailers die ook willen profiteren van het grootste koopgerichte publiek van België kunnen zich via een aparte pagina voor zakelijke adverteerders melden bij 2dehands.be. “Ze kunnen zichzelf inschrijven, maar ook ervoor kiezen om gecontacteerd te worden door ons serviceteam om samen de beste oplossing te kiezen voor de advertentienoden.”

Regionale focus
Naar de toekomst toe focust 2dehands.be zich op een nóg snellere conversie. Petra Baeck: “Onze ‘big hairy goal’ is om op 5 minuten een goede deal te slaan voor zowel koper als verkoper én met een goed gevoel. Dat laatste is misschien nog wel het belangrijkste. Gebruikers moeten er een goed gevoel aan overhouden als ze iets kopen of verkopen op 2dehands.be. Alle ontwikkelingen staan dan ook in dienst van het versnellen van deals. Concreet betekent dat, dat we aan het kijken zijn hoe we bv. shipping en betalingen kunnen integreren in ons product, net zoals ons zusterbedrijf Marktplaats in Nederland heeft gedaan op een succesvolle manier. Volgend jaar introduceren we ook een nieuwe Admarkt console die het nog sneller maakt om een advertentie te plaatsen én die ook heel regionaal sterk is. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om enkel kopers in de regio Mechelen te targetten. We zijn nu nog aan het testen met deze functionaliteiten en gaan begin 2019 live. Een Vlaamse of Nederlandse webshop die meer bereik zoekt in Wallonië, kunnen we 2ememain.be van harte aanbevelen.”

  • DELEN