Laden...

Safeshops.be exclusieve partner van Safe.shop

SafeShops

 

Safeshops.be en Safe.shop hebben hun partnership aangekondigd en brengen daardoor het internationale e-commerce betrouwbaarheidslabel naar België.  Beide partners streven ernaar om consumenten vertrouwen te geven in online shoppen. Nationale organisaties in onder meer Brazilië, China, Duitsland, Ijsland, Japan, Kroatië, Maleisië, Nederland, Roemenië, Rusland en Zwitserland behoren tot de eerste deelnemers. In België zal Safeshops.be de vertegenwoordiger ervan zijn.

Ondanks het feit dat e-commerce nog steeds in een opwaartse trend zit, kampen zowel consumenten als webshops nog al te vaak met een gebrek aan vertrouwen. Online shoppers durven vaak niet te kopen bij buitenlandse webshops omdat ze niet weten of de webshop betrouwbaar is. Zo blijkt uit een recente studie van de UN dat, van zodra transacties over de landsgrenzen heen gaan, het vertrouwen in e-commerce bijna halveert.

Om het vertrouwen van de consument te winnen, sluiten webshops vaak aan bij lokale kwaliteitslabels. Wil je als webshop op meerdere markten actief zijn, dan moet je ook telkens op al die markten gecertificeerd worden. Dit is een tijdrovende activiteit, zeker voor kleine en middelgrote bedrijven. Met hun wereldwijde label wil Safe.Shop enerzijds de grenzen wegnemen en cross-border consumenten het nodige vertrouwen schenken. Anderzijds willen ze het webshops makkelijker maken om internationale markten te betreden.

  • DELEN