Laden...

DynaGroup bouwt door op pijlers bezorgen, ontzorgen en verzorgen

Dynalogic0617

 

“Het is een complementaire en strategische match”, zegt Dick Wammes, CEO van de DynaGroup. Met Christoph Roubben, Head of Strategic Initiatives, belicht hij de overname door bpost. “We genereren daarmee niet alleen logistieke kennis maar kunnen ook DynaGroup’s groei-platform nog sneller uitbouwen.” Volgens hen nemen additionele diensten zoals het bezorgen van een paspoort of medicijnen een enorme vlucht in de logistieke markt.

De overname is, volgens Wammes, een pilot voor andere groeisegmenten. Aanpalend kunnen we het eigen productportfolio uitbreiden en versterken. “bpost onderschrijft de volledige ambities van de DynaGroup. Met de slagkracht van het Belgische bedrijf kunnen wij onze groei-ambities als innovatieve logistieke dienstverlener niet alleen in de BeNeLux, maar ook daarbuiten nog beter realiseren. We versterken elkaars diensten wat uitmondt in een sterk logistiek aanbod voor onze klanten. Bij DynaGroup zullen we de komende jaren vanuit onze innovatie en IT-kracht, het succes van onze gezamenlijke after sales- en e-commerce-klanten door middel van de smartest supply chain ondersteunen.”

Cultuurverschil
Sinds 2004 is DynaGroup actief in België. Oorspronkelijk met de reparatietak Dynafix, dat vrijwel alle merken telefoons, tablets, laptops en Nespresso koffiezetapparaten onder handen neemt. “Door onze lange staat van dienst daar, zien we België evenals Nederland als een thuismarkt.” Wat betreft cultuurverschil ziet Wammes geen obstakels. “We hebben Limburgers in onze gelederen en die worden in Nederland al als Belg gezien.”

Aanvullen
De handen ineenslaan, betekent ook dat voor klanten de platformen van beide bedrijven aan elkaar worden gekoppeld. Dat resulteert een breder en verfijnder pakket aan diensten. Daar waar bpost zich vooral richt op de standaard pakjes, gaat Dynalogic een stap verder met het bezorgen van grote en fragiele goederen zoals bijvoorbeeld wasmachines, wasdrogers en koelkasten en die gebruiksklaar worden gemaakt op iedere gewenste locatie in huis. Het is slechts één voorbeeld van waar beide bedrijven gespecialiseerd in zijn en waar ze elkaar aanvullen als het gaat over het productportfolio.

Toekomst
Roubben heeft de afgelopen drie/vier jaren op e-commerce-gebied in België een enorme sprong voorwaarts gezien. “Aanvankelijk was de groei van die markt kleiner dan in Nederland, maar inmiddels vindt er een inhaal- en professionaliseringsslag plaats. Ook in aanpak gaan beide markten steeds meer op elkaar lijken.” Maar er valt volgens beide heren nog veel terrein te ontginnen. “We zien volop kansen voor segmenten zoals voeding en pharmacie.” Wammes typeert nieuwe ontwikkelingen als ‘omnichannel-dienstverlening’. De dienstverlening van DynaGroup reikt verder dan het sec afleveren van een pakje aan de deur. “Wanneer we een medicijn afleveren, verwijderen we de verpakking en zetten we het voor de klant in de koelkast. Bij het afleveren van een droger gaat de verpakking er af, installeren we het apparaat en nemen de verpakking en het ‘oude’ apparaat mee terug. Een tv hangen we aan de muur. In onze dienstverlening staan bezorgen, ontzorgen en verzorgen centraal.” Wammes en Roubben zijn ervan doordrongen dat er nog drempels overwonnen moeten worden voordat het leveren van specifieke, persoonlijke diensten als vanzelfsprekend wordt ervaren door de klant. Roubben weet dat het vraagt om heldere communicatie en vertrouwen van de klant. Zeker als het gaat over security maar dat de markt die omslag maakt daarvan zijn ze bij de DynaGroup overtuigd.

DynaGroup
DynaGroup omvat de business units Dynafix, Dynalogic, Dynasure en Dynalinq. Zo’n 1.500 medewerkers werken aan een unieke klantbeleving voor eindgebruikers, slimme supply chain processen met benchmark prijs/kwaliteit verhoudingen, en daarmee ondersteunen ze de groei en het succes van DynaGroup’s opdrachtgevers. DynaGroup beschikt over zeven vestigingen in de BeNeLux, ieder gespecialiseerd in een specifieke regio en/of discipline in de supply chain. bpost is de voornaamste postoperator in België en biedt een breed gamma aan producten en diensten voor post en aanverwante markten.

  • DELEN