Laden...

Expert in material handling equipement

Beumer0418

 

Klanten verwachten dat goederen snel worden geleverd, in perfecte staat, en als het even kan de klok rond. Dat vraagt nogal wat van de logistieke supply chain. Als specialist in material handling equipement zorgt BEUMER Group ervoor dat producten snel, precies en voorzichtig worden getransporteerd en gesorteerd in het warehouse. “Als one-stop-resource helpen we elk aspect van het sorteer- en distributieproces aan te pakken, inclusief de IT-backbone voor een betrouwbare werking. We doen dit door zeer efficiënte, naadloze systemen te ontwerpen die onze eigen apparatuur integreren met andere best-of-breed producten,” zegt Bert van Willigen, Managing Director van BEUMER Group Benelux.

Tailor Made
BEUMER Group is een 80 jaar jong familiebedrijf met de hoofdzetel in Duitsland en actief in een brede waaier van industrieën: warehouse & distributie, post & parcel, chemie, farmacie, luchthavens, mijnbouw en food & beverage. “Als je verder inzoomt, kun je in al deze sectoren uit de voeten met ‘vergelijkbare’ material handling systemen,” zegt Van Willigen. “Wij zijn een partij die een oplossing biedt voor material handling equipement vraagstukken in de breedste zin, van standaard sorteersystemen tot dedicated smart solutions, en bedienen specifiek voor retail webshops en fulfilment partijen van klein tot groot in het automatiseren of mechaniseren van het logistieke proces. Met onze business unit ‘Tailor Made’ – een volledig Belgische entiteit en actief op projecten in heel Europa – kijken we naar de specifieke behoefte van de klant. Zo is een kleine webshop al geholpen met een relatief simpel conveyorsysteem dat na verloop van tijd bijvoorbeeld opgeschaald kan worden naar een automatisch sorteersysteem met verpakkingsstraat. Belangrijk daarin is rekening te houden met mogelijke toekomstige ontwikkelingen.”

Vernieuwend
De technologie die BEUMER Group hanteert is allesomvattend. Er zijn veel partijen in de markt die material handling equipement leveren, maar die vallen vaak terug op de gekende, aloude technieken. Dat past vaak niet bij de fase waarin start-ups en relatief jonge bedrijven als webshops en e-fulfilmentpartijen verkeren. Sorteren kan inderdaad met een sorteermachine, maar ook met equipement zonder benodigde infrastructuur, zoals Automated Guided Vehicle’s (AGV’s) of zelfs dronetechnologie. Het zijn kostenefficiënte schaalbare oplossingen die mee kunnen bewegen met de pieken en groei van moderne bedrijven. Betekent niet dat we de eenvoudige sorteersystemen niet inzetten. Integendeel. Afhankelijk van de behoefte kan BEUMER Group voorzien in hoog-capaciteit sorteersystemen die tot wel 50.000 producten per uur uitsorteren. Maar BEUMER Group levert ook kleine compacte systemen. Kleine bedrijven hebben immers geen boodschap aan dergelijke hoge capaciteiten, maar willen wel automatiseren. Systemen met een relatief lage capaciteit en standaard componenten zijn heel interessant.

BEUMER Group heeft in de Benelux een forse service organisatie van meer dan 120 engineers die 24 op 7 beschikbaar staan voor onderhoud en voor ondersteuning bij de afhandeling van eventuele storingen.

Het landschap van material handling equipement is veel meer gediversifieerd, meent Van Willigen. “Vroeger, dat wil zeggen, een jaar of vijf geleden, werden twee- a drieduizend items per uur gewoon nog met de hand uitgesorteerd. Vandaag zijn er systemen op de markt die dat perfect en kosteneffectief kunnen overnemen. Belangrijk is dat de techniek voorziet in de behoefte. Nu, maar ook over vijf jaar, voor zover je kunt vooruitkijken in deze enerverende branche.”

  • DELEN