Laden...

Gedreven in automatisering

FAIS0418

 

Dat we gedreven zijn, is het minste wat u van ons kunt zeggen. Iedereen bij F.A.I.S. doet zijn job graag en is optimaal gemotiveerd om zijn of haar bijdrage te leveren. Niet zo verwonderlijk als u weet dat F.A.I.S. drijft op persoonlijk ondernemerschap van haar oprichters.

En zoiets straalt af op iedereen binnen ons team. Wij leveren systemen en oplossingen voor de industriële automatiseringsvraagstukken voor logistiek, proces, milieu en … specials. Ons terrein is voornamelijk elektrotechniek, elektronica, software, besturingstechniek en mechanische concepten. In samenwerking met partners bieden wij ook mechanische realisaties. We bedenken, ontwerpen, bouwen of assembleren en nemen in bedrijf. Na gedrevenheid volgt betrokkenheid. Betrokkenheid is nodig willen we in staat zijn een goede service en nazorg te leveren. Dat we goede techniekers zijn, neemt u van ons wel aan maar dat we een ideale partner zijn voor uw automatiseringsbehoeften, dat bewijzen we graag. Wij houden van automatiseren!

De drive om te doen wat we graag doen heeft er mede voor gezorgd dat FAIS een van de logische partners is geworden in de controls -en sturingsgedeelte van alle automatiseringsprojecten. We hebben onze ervaring kunnen opbouwen in de logistieke en proces engineering. De evenredige verhouding van collega’s boven en onder de 35 jaar weerspiegeld een goede balans tussen ervaring en ‘jong geweld’. Door deze manier van werken hebben we vastgesteld dat onze ‘jonge garde’ zich snel kon evolueren tot volwaardige en zelfstandige specialisten in hun werkdomein.

Onze taken beginnen steeds bij het design en vaststellen van de workflow. Het volledige proces dat hierop volgt wordt minuscuul gemonitord om eventuele lacunes of fouten te voorkomen. De workflow is transparant opgesteld waardoor onze klanten steeds een correct zicht hebben op de stand van zaken aangaande hun project. Het volledige design bevat de keuze van het hardware materiaal, het volledige elektrische design met alle bijhorende elektrische tekeningen tot en met de bordenbouw. Tijdens deze design gaan wij ook al aan de slag met de PLC sturingen. Ook hier beginnen wij met de keuze van de materialen die het best uitkomen voor onze klant. Als alle materialen zijn gekozen starten wij aan ons safety design met daaraan sluitend de risicoanalyses. Beide taken staan centraal om de volledige design te kunnen afwerken. Omdat FAIS de meeste projecten moet uitvoeren in het buitenland doen wij telkens een volledige studie over de lokale gebruiken en richtlijnen. Voor het elektrisch design is dit een zeer belangrijke factor aangezien het elektrische design steeds dient aangepast te worden aan de lokale wetten en richtlijnen. Een volledig dossier ligt steeds ter inzage op onze burelen.

Om onze software te testen, verkiezen wij om te emuleren in plaats van simuleren. Bij een emulatie gaan we een correct beeld krijgen hoe het systeem zich zal gedragen. Een doorgedreven emulatie zal dan ook resulteren in capaciteitsmetingen waarbij knooppunten en/of problemen aan het oppervlak zullen komen. Eventuele aanpassingen of correcties zullen hierdoor in de emulatieperiode al kunnen opgelost worden.
Op site zorgen wij ervoor dat de installatie wordt uitgevoerd volgens de ‘technische regels van de kunst’ en alle lokale richtlijnen en wetgevingen. Gedurende het gehele project, voorbereiding en uitvoering op site, worden gedetailleerde planningen en taken minuscuul gemonitord om eventuele vertragingen te detecteren en te voorkomen. Na de mechanische installatie, die onder de supervisie van FAIS supervisors wordt uitgevoerd, worden alle netwerken opgezet waardoor de eigenlijke commissioning kan aanvangen.

Zoals de eerste letter van onze naam doet vermoeden dragen wij het woord flexibel hoog in het vaandel. Het is net deze flexibiliteit die ervoor zorgt dat de werven kunnen worden opgestart naar de behoeften van onze klant. Eenmaal alles in bedrijf is genomen, nemen de lokale engineers de taken over en kunnen zij steeds beroep doen op onze specialisten die de nodige hulp ‘remote’ kunnen leveren. Deze service hebben wij op punt gesteld om gedurende 24u op 7 de verwachte support te kunnen bieden. Uiteraard kunnen wij ook steeds ter plaatse gaan om een probleem aan te pakken en op te lossen.

 

U heeft hulp nodig met u automatisering of de plannen ervan? Wij horen graag van u.

  • DELEN