Laden...

Hoogwaardig transport, van horloges tot bijen

PostNL0317

Sinds juni 2017 is Mikropakket België ook gestart met leveringen op zaterdag. De marktleider in high end distributie speelt hiermee in op de vraag van Belgische retailers naar meer flexibiliteit.

Mikropakket, onderdeel van PostNL, is sinds 2014 actief in de Belgische markt voor business-to-business-distributie. Het bedrijf heeft binnen enkele jaren een sterke positie in de Belgische retailmarkt verworven, waar het zich richt op de toelevering en ophaling van pakketten met een bovengemiddelde waarde en/of speciale eisen aan het vervoer. Zo staat Mikropakket in voor de bevoorrading van winkels middels een one stop shop, waarbij er zowel geleverd als afgehaald wordt. Maar evengoed vervoert het bedrijf sigaren, bijenpopulaties, e-sigaretten en ADR goederen zoals accu’s voor fietsen. Stuk voor stuk vormen van vervoer die een specialistische aanpak vereisen.

Totaaloplossing
Mikropakket onderscheidt zich daarmee van traditionele pakketvervoerders. Christophe Korthoudt, managing director van Mikropakket België: “Onze chauffeurs doen veel meer dan alleen pakketten leveren en ophalen. Bij terugname van GSM’s of horloges bijvoorbeeld controleren zij nauwkeurig de IMEI- en serienummers. Samen met Europese reparateurs bieden we zo een totaaloplossing aan voor reparatie of omruiling.”

Bijenpopulatie
Ook de voertuigen van Mikropakket voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Alle wagens zijn uitgerust met toegangscontrole en GPS-tracking, en zijn voorzien van speciale vervoerscondities. Christophe Korthoudt: “Zo vervoeren we nu ook heel wat levende bijenpopulaties naar bijvoorbeeld fruittelers en imkers. Naast een veilige verpakking, moet het bijenvervoer passief gekoeld worden. Op elke route werken we zoveel mogelijk met vaste chauffeurs die kennis van zaken hebben. Dat resulteert niet alleen in optimale vervoerscondities, maar het creëert ook vertrouwen bij zowel verzender als ontvanger, die niet elke keer met een andere chauffeur te maken krijgen.”

Nu ook op zaterdag
De zaterdagdistributie die sinds juni is gestart, is op duidelijke vraag van de retailsector. Christophe Korthoudt: “Retail is fast-moving en consumenten verwachten dat elk product snel beschikbaar is, anders bestellen ze het wel online. Fysieke winkels, zeker in stadscentra, beschikken echter maar over beperkte stockagemogelijkheden. Met onze zaterdagdistributie helpen we winkels om hun voorraad beter op peil te houden en de retourencyclus te versnellen.” Voor meer informatie: www.mikropakket.be

  • DELEN