Laden...

Optimalisatie van verpakkingslijnen

Codivex0418

 

E-commerce brengt de nodige uitdagingen met zich mee als het gaat om de verpakking. Het coderen van verpakkingen is bijvoorbeeld meer dan ooit een noodzaak geworden. Zo is het niet alleen wettelijk verplicht, maar is het tevens nodig voor andere aspecten, zoals bijvoorbeeld interne traceerbaarheid en productherkenning. Daarnaast worden er heel wat andere verpakkingshandelingen uitgevoerd, zoals het afsnijden en inleggen van producten of zakjes in een verpakkingsmachine, het automatisch aanbrengen van nekhangers rond flessenhalzen voor promotionele doeleinden, en nog veel meer. Codivex is gespecialiseerd in het bouwen, leveren en implementeren van deze systemen.

Codivex is gespecialiseerd in het bouwen, leveren en implementeren van verschillende codeersystemen voor het printen van tekst, barcodes, QR en datamatrix codes, op ieder type ondergrond. “Een aantal van deze systemen zijn bijvoorbeeld thermal inkjet printers van Wolke of thermal transfer printers van Eidos”, zegt Lennert Geyselings van Codivex. We lichten even één thermal transfer printer van Eidos uit, meer bepaald de Printess, ontworpen voor het bedrukken en aanbrengen van etiketten op bijvoorbeeld dozen of paletten. “Het betreft een zogenaamde thermal transfer printer die een blanke etikettenrol en een inktlint nodig heeft als verbruiksmaterialen. Door middel van warmte gaat de printkop de gewenste data via het inktlint overbrengen op het blanco etiket. De printer heeft een printunit en een control unit. In deze control unit kunnen tal van instellingen gemaakt worden zoals bijvoorbeeld de temperatuur waarmee de inkt verwarmd wordt. Ook kan hier een etiketontwerp geselecteerd worden.”

Etiket aanbrengen
Het selecteren van een etiketontwerp bepaalt volgens Lennert wat er precies gedrukt zal worden op het etiket. “Het ontwerpen van deze etiketten gebeurt met de Easycode software van Eidos. Na het bedrukken van het etiket kan dit door de printer aangebracht worden op een product, doos of pallet. Dit kan afhankelijk van de toepassing op tal van verschillende manieren. Zo is er bijvoorbeeld een afgiftetong met een extra aandrukrol die de etiketten afgeeft op de bovenkant van een kartonnen doos. Dit wordt gebruikt als de printer boven de transportband waar de dozen op voorbijkomen gemonteerd is. Het kan ook zijn dat het etiket aan de zijkant moet komen of dat de printer aan de zijkant gemonteerd is. Hiervoor hebben we een wedge beschikbaar. Dit is een arm die een slaande beweging maakt op het juiste moment om het etiket aan te brengen. De aandrukplaat van de arm kan uiteraard in verschillende formaten daar de etiketten ook een brede waaier aan afmetingen kunnen hebben. Verder zijn er nog veel meer verschillende toepassingen mogelijk.”

Automatisch doseren
Onder het thema feeding en handling verstaat Codivex heel wat verschillende acties. Lennert geeft een aantal voorbeelden: “Het offline of inline ontstapelen of separeren, bedrukken of etiketteren en opnieuw stapelen van kartonverpakkingen, het afsnijden en inleggen van producten of zakjes in een verpakkingsmachine, het automatisch aanbrengen van nekhangers rond flessenhalzen voor promotionele doeleinden, het separeren en printen van data op blisters of reeds beladen doosjes, en nog veel meer. De feeding en handling toestellen kunnen standaard toestellen zijn, maar ook customized toepassingen. De standaard toestellen kunnen standalone werken; in dat geval kunnen ze op een frame gebouwd worden. Ze krijgen dan een manueel startcommando. Ze kunnen ook ingebouwd worden in een volautomatische machine waarbij ze het startcommando van de machine krijgen. De feeder gaat een vooraf ingesteld aantal vlakke producten doseren. Dit kan in een opvangbak of een doos die passeert via een transportband. De feeder kan zowel dwars als in looprichting op een machine gebouwd worden. Bovendien kan er op de feeder nog een printsysteem en/of camerasysteem opgebouwd worden voor het bedrukken en/of controleren van de te separeren producten. Voor producten die een ontoegankelijke vorm hebben voor een standaard feeder kan een vacuümtoepassing ontworpen worden. Er zijn dus oneindig veel mogelijkheden.”

“De feeder heeft een magazijn van producten dat af en toe bijgevuld moet worden”, zegt Lennert. “Er kan ook gebruikt gemaakt worden van een autoloader om de autonomie te verhogen. Typische toepassingen van een feeder zijn: booklets of bijsluiters in trays of doosjes schieten, een kortingsbon in een doos schieten, een x-aantal enveloppen doseren in een opvangbak, een promotie of reclamefolder feeden naar de outfeed waar een operator dit makkelijk kan uitnemen om ergens bij in te steken,…”

Codes verifiëren
Om barcodes, QR-codes, datamatrix codes, … te controleren op kwaliteit, heeft Codivex een uitgebreid gamma aan toestellen, zoals bijvoorbeeld de VeriCube of VeriPad van REA. “Beide toestellen kunnen alle soorten codes verifiëren (zowel 1D- als 2D-codes)”, zegt Lennert. “De VeriCube is een tafelmodel waarop een etiket of doosje opgelegd moet worden. De VeriPad is een draagbaar toestel, een tablet met een cameramodule eraan. Daarmee kan je bijvoorbeeld een etiket op een doos die reeds op een palet staat verifiëren. Codes worden tijdens het verificatieproces – er wordt een foto genomen die een aantal seconden geanalyseerd wordt – gecontroleerd op een 7-tal parameters. Elke parameter krijgt een score. De slechtste score geldt als eindscore dat de code uiteindelijk krijgt. Vanzelfsprekend leveren we de software (Transwin 32) mee bij een verifier. Bij een VeriCube kan deze draaien op een laptop, bij de VeriPad draait deze op de tablet zelf. De software is in staat om van de verificatie (analyse) een rapportje te genereren. Dit rapport is een soort bewijs van een leverancier naar een klant toe. Het bewijst dat de code voldoende kwaliteit heeft volgens de regelgevingen en leesbaar zou moeten zijn door eender welke scanner op de markt. Het geeft de eindscore alsook de individuele score per parameter.”

“De missie van ons bedrijf is om onze klanten klaar te stomen voor de toekomst. Op die manier helpen we onze klanten de concurrentie een stap voor te blijven en meer slagkracht te geven. Onze interne projectmanagement afdeling zorgt voor een volledige afhandeling van een project, van A tot Z. Jarenlange kennis, ervaring en sterk ontwikkelde relaties met onze leveranciers, maken van ons de geschikte partner voor de optimalisering van al uw verpakkingslijnen”, zegt Lennert tot besluit.

  • DELEN