Laden...

Verpakkingsspecialist deelt alle expertise

 

DS80-0518

 

DS 80 Verpakkingsmaterialen heeft begin oktober een nieuwe online omgeving in de lucht gezet. De verpakkingsspecialist houdt er een geheel eigen visie op na en deelt werkelijk alle kennis en info op het gebied van verpakkingen. “Een retailer kan via onze nieuwe, gecombineerde website/webshop voor zijn producten de meest optimale verpakking selecteren of zelf samenstellen én direct bestellen,” zegt Gijs van den Oever van DS 80 Verpakkingsmaterialen. “Dat spaart tijd en geld.”

De nieuwe online omgeving van DS 80 Verpakkingsmaterialen is gebaseerd op de laatste Magento 2 technologie. “Dat betekent ten eerste dat de webshop een heel hoge performantie heeft en lekker snel laadt,” legt Pim de Brock van Pitcher, verantwoordelijk voor de nieuwe online omgeving van DS 80 Verpakkingsmaterialen, uit. “We zijn uitgegaan van een mobile first approach, zodanig dat de webshop zowel op de mobiel als op een desktop goed is te gebruiken. De webshop is naadloos gekoppeld aan de backoffice, zodat bestellingen meteen verwerkt kunnen worden, ook orders van nieuwe klanten.”

Orderhistorie
Het nieuwe platform van DS 80 Verpakkingsmaterialen is zowel geschikt voor B2B als B2C met alle vormen van betaalmethoden geïntegreerd. Pim: “Uitgangspunt was om klanten zo efficiënt mogelijk te kunnen laten bestellen. Zeker voor bestaande klanten is de snelheid van bestellen een belangrijke factor. Vandaag bestellen en morgen leveren is door de naadloze integratie met de backoffice eerder regel dan uitzondering. Daarbij is het voor bestaande klanten mogelijk om de volledige orderhistorie te kunnen inzien. Alle historische data van klanten is gemigreerd naar de nieuwe omgeving en kan gereproduceerd worden.”

Verpakking zelf samenstellen
DS 80 Verpakkingsmaterialen beschikt over een omvangrijk assortiment met meer dan 350 standaard verpakkingen. Dankzij een unieke productselector kan een klant in de nieuwe online omgeving volgens Pim ook zelf op een relatief eenvoudige manier een maatwerk verpakking samenstellen. “Denk bijvoorbeeld aan een aanpassing op de standaard brievenbus verpakking of juist een hele specifieke verpakking. Bij alle stappen wordt duidelijk uitgelegd wat het effect is op de verpakking en hoe deze er uiteindelijk uit komt te zien. Met video-animaties wordt zelfs getoond hoe de verpakking gevouwen dient te worden.”

Kennis delen
De nieuwe webshop is veel meer visueel ingesteld, zegt Pim. “Doordacht verpakken, de kernwaarde van DS 80 Verpakkingsmaterialen, komt veel beter tot zijn recht. Er is veel meer ruimte voor individuele uitleg van producten. Ook kan de bezoeker van de webshop meer informatie vinden over bijvoorbeeld oplossingen voor logistieke verpakkingsprocessen, besparingsadvies, productinnovaties en opvul- en beschermproducten. DS 80 Verpakkingsmaterialen deelt al zijn kennis en knowhow met de bezoeker van de webshop. Daarnaast is er natuurlijk nog ruimte voor verdieping en kan op een laagdrempelige manier contact worden gezocht met een medewerker van DS 80 Verpakkingsmaterialen.”

Met passie een verpakking maken, dat is waar DS 80 Verpakkingsmaterialen in uitblinkt. “We willen onze liefde voor verpakken met onze klanten delen,” zegt Gijs. “Met de nieuwe online omgeving proberen we meer gevoel voor de verpakking te kweken bij onze klanten door ze aan de voorkant al zo goed mogelijk te informeren. Want de verpakking is uiteindelijk wel het enige contactmoment van de consument met de webwinkel. En dat moet niets aan het toeval overlaten.”

  • DELEN