Eerste Belgische app bundelt belangrijkste betaalmethodes

Vanaf 10 oktober komt de CCV Tap & Go app op de markt. Handelaren zullen zo de belangrijkste (mobiele) betaalmethodes via één platform kunnen aanvaarden. De app is volledig gratis, handelaren betalen enkel de transactiekosten. De app trapt af met Bancontact QR-betalingen, maar wordt het eerste Belgische platform dat de belangrijkste betaalmethodes bundelt.

Meer en meer consumenten willen mobiel betalen en beschikken vandaag al over tal van betaalmethodes. Als handelaar is het niet eenvoudig om te weten welke je moet aanbieden. De CCV Tap & Go app wil hét platform worden dat handelaren álle relevante (mobiele) betaalmethodes aanbiedt, zodat ze door de bomen opnieuw het bos zien. In een eerste fase worden Bancontact QR-betalingen aanvaard, maar het bedrijf uit Ieper wil het aanbod snel uitbreiden. “Vaak starten handelaren eerst met het aanvaarden van mobiele Bancontact betalingen. Na verloop van tijd willen ze ook andere betaalmethoden aanbieden, zoals Payconiq of het Chinese Alipay,” zegt Sam Arckens, CCO van CCV. “Met de nieuwe app kunnen ze binnenkort álle belangrijke betaalmethodes aanvaarden en moeten ze niet telkens opnieuw op zoek naar een oplossing.”

CCV gaat zelfs nog een stap verder en wil na verloop van tijd ook gewone kaartbetalingen mogelijk maken via de app dus zowel QR- als kaartbetalingen aanvaarden. De app wil dus de eerste oplossing worden die alle relevante Belgische betaalmethoden ondersteunt. De CCV app is dus geen nieuwe betaalmethode, maar een platform dat de bestaande betaalmethodes bundelt. Wat de CCV Tap & Go app verder onderscheidt, is dat de handelaar zelf het bedrag invoert in de CCV app en niet de consument. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*