Laden...

Overal betalen met Bancontact: eenvoudig, veilig en snel!

Bancontact0317

 

Aan de kassa afrekenen met je bankkaart, een paar schoenen uitzoeken vanachter je computer, of onderweg op de trein een boek kopen met je smartphone. De manier waarop mensen kunnen betalen met Bancontact is de laatste jaren sterk geëvolueerd. De consument raakt meer en meer vertrouwd met mobiel shoppen, wat ons hele koopgedrag verandert. Met een omni-kanaal strategie heeft Bancontact voor elke situatie de ideale oplossing om simpel, veilig en snel te kunnen betalen. Zelfs voor openstaande facturen. Kim Van Esbroeck, CEO van Bancontact Company geeft een overzicht van de verschillende oplossingen.

In de winkel
In de fysieke winkel kan je zowel met de bancontactkaart als de Bancontact-app betalen. Betaal je met de kaart? Dan steek je de kaart in de terminal en geef je je pincode in. Daarnaast kan je ook contactloos met Bancontact betalen. Je ‘wuift’ je bancontactkaart tegen de terminal aan en de betaling is gebeurd. Voor betalingen tot 25 euro heb je geen pincode meer nodig, vanaf 25 euro moet je die wel ingeven. Voor contactloze betalingen moet de handelaar over een aangepaste terminal beschikken en heeft de consument een contactloze bancontactkaart nodig. Vandaag geven CBC, Beobank, ING en KBC reeds contactloze bancontactkaarten uit. Andere banken volgen later dit jaar.

Je kan ook met de Bancontact-app betalen in de winkel. Scan de QR-code aan de kassa (op of naast de terminal) met de Bancontact-app, en bevestig de betaling door je pincode in te geven. Na de zomer zal het ook mogelijk zijn om contactloos mobiel te betalen. Even met je smartphone langs de terminal wuiven en de betaling is gebeurd. Net zoals bij de bancontactkaart moet je voor bedragen boven 25 euro nog steeds je pincode ingeven.

In de webshop
Online betalen met Bancontact gaat heel makkelijk met de Bancontact-app. Ben je aan het shoppen op je laptop of desktop? Kies dan in de webshop Bancontact als betaalmethode. Indien de webshop mobiele betalingen met Bancontact aanvaardt dan zal deze automatisch een QR-code genereren. Open de Bancontact-app op je smartphone, kies de optie betalen en scan de QR-code. Selecteer vanaf welke rekening je wil betalen, druk op bevestigen en geef je pincode in. Klaar!

Je kan natuurlijk ook nog steeds een online betaling uitvoeren met je bancontactkaart. Hiervoor gebruik je je digipass of kaartlezer.

In de mobiele webshop
Het ‘onderweg’ shoppen is aan een steile opmars bezig en ook daarvoor is Bancontact de ideale betaalmethode met de Bancontact-app. Kies in de mobiele webshop of in de app van de handelaar Bancontact als betaalmethode. Klik vervolgens op ‘Open de Bancontact-app’. Selecteer vanaf welke rekening je wil betalen, druk op bevestigen en geef je pincode in. Klaar!

Tussen vrienden
Betalen tussen vrienden kan ook heel simpel met de Bancontact-app. Open de app en kies de optie ‘betalen’. Jouw vriend(in) koos ‘ontvangen’, en genereerde een unieke QR-code. Scan gewoon de QR-code. Controleer het bedrag dat op je scherm verschijnt, kies vanaf welke rekening je wil betalen, druk op bevestigen en voer je pincode in. Jij betaalt, je vriend(in) ontvangt.

Facturen
De mobiele technologie biedt een zee van mogelijkheden voor nieuwe digitale toepassingen. Zo laat de Bancontact-app zich naadloos integreren in andere apps zoals bijvoorbeeld POM of Doccle. Met deze apps kan je dankzij Bancontact heel makkelijk je openstaande facturen betalen. In tegenstelling tot een betaling op de webshop of in de fysieke winkel, open je hier de app van POM of Doccle, scan je de QR-code of de overschrijvingsstrook en opent de Bancontact-app zich automatisch bij de bevestiging van je betaling. Selecteer vanaf welke rekening je wil betalen, druk op bevestigen en voer je pincode in. Klaar!

Bancontact is én blijft het favoriete betaalmiddel van de Belgen. De cijfers voor 2016 bevestigen dat. In totaal werden er vorig jaar 1,39 miljard Bancontact transacties gedaan. Hiervan werden reeds 3,5 miljoen Bancontact-transacties uitgevoerd met de Bancontact-app (of met één van de bank-apps die de technologie van Bancontact in hun eigen app geïntegreerd hebben). Bancontact heeft de wind in de zeilen. Maar Bancontact rust niet op haar lauweren en blijft sleutelen aan nieuwe toepassingen.

  • DELEN