Laden...

Simply Better Payments

Sentenial0317

Als één van de grote, Europese verwerkers van betaling- en incasso transacties heeft Sentenial zich bewezen een toonaangevende innovator in de Fintech wereld te zijn. Met haar – onder het motto ‘Simply Better Payments’ – richtinggevende innovaties faciliteert Sentenial digitale geldtransacties voor vele nationale en internationale bedrijven, inclusief e-commerce bedrijven, en helpt hen de uitdagingen op het gebied van betaling- en incasso transacties naadloos te integreren in de IT van hun organisatie. Een gesprek met Sean Fitzgerald, CEO van Sentenial.

Fitzgerald: “Wij verwerken jaarlijks voor een waarde 35 miljard euro aan betalingen en incasso’s, voor een 2.000-tal klanten, zowel Corporate als Bank klanten, inclusief vijf van de Europese top tien banken. Onze hoofdzetel is in Maynooth (Ierland), daarnaast beschikken we over kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Benelux. Sentenial biedt een wijd gamma van digitale diensten, allen op basis van SaaS Pay Per Use, die de volledige levenscyclus van betalingen, incasso’s, mandaten/e-mandaten, risico & fraude beheer en risicobeperking kan afdekken, initieel vooral gericht op het SEPA betalingsschema, in toenemende mate, uitgebreid naar andere betaingsschema’s zoals BACS (voor GBP gebaseerde betalingen en invorderingen). Vanzelfsprekend beschikken wij over de vereiste qualificaties (ISO9001, ISO27001) en licenties (FCA Payment Institution Licentie) en zijn wij een ‘directe participant’ in het SEPA schema. Ons klantenportfolio omvat zowel Banken, Corporates als toonaangevende Payment Service Providers.”

Origix
Als toonaangevende leverancier van digitale betaaloplossingen, opereert Sentenial volledig in SaaS-mode. Het platform, Origix, waaraan Sentenial meer dan tien jaar heeft gebouwd is volgens Fitzgerald vandaag het meest robuuste en betrouwbare platform voor het verwerken van transacties op de markt. “Het platform wordt voortdurend in eigen huis en in nauw overleg met onze klanten verder ontwikkeld door zeer gekwalificeerde software engineers en betalingsexperten. Dat biedt voordelen in termen van flexibiliteit, kennis en expertise.”

Nuapay
Sentenial runt ook Nuapay, een 100% dochter van Sentenial, die geauthorizeerd en gereguleerd is om op te treden als zogenaamd Payment Institution. In de digitale wereld wordt dat vertaald als Online Bank. “Nuapay wordt gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA) in het Verenigd Koninkrijk en heeft daarmee een passport voor alle SEPA landen,” zegt Fitzgerald. “U zal Nuapay dus ook terugvinden op de website van de Nationale Bank van Belgie, als een in Belgie erkende Payment Institution.”

Nuapay is gebouwd op hetzelfde Origix platform, waarmee Sentenial al vele jaren aan ervaring met Corporate en Bank klanten heeft en is uitgebreid met een aantal typische bank modules om functies zoals CSID/IBAN Management, Bankafschriften, Virtual Account Management, Know Your Customer en Anti Money Laundring etc. te faciliteren. Fitzgerald: “In een snel wijzigend FinTech landschap van betaaloplossingen blijkt keer op keer dat wij zeer goed gepositioneerd zijn om een volledige set van internationale oplossingen aan te bieden, die de end-to-end cyclus van Invorderingen (Direct Debits), Betalingen (Credit Transfers), Mandate/e-Mandate Management en Risico & Fraude Beheer kan bestrijken.”

Met de opkomst van de zogenaamde ‘Subscription Economy’ – d.i. een economie die gebaseerd is op het repetitief gebruik van goederen en diensten – dringt zich ook de noodzaak aan aangepaste en gemakkelijke betalingsmethoden, recurrente betalingen, en de zekerheidsstelling op. Fitzgerald: “Direct Debit treedt hier naar voor als een zeer geschikte en kosteneffectieve betaalmethode, in aanvulling of ter vervanging van Credit Card gebaseerde betalingsmethoden. Direct Debit heeft zich in zowel in e-commerce, Mobile en zelfs Point of Sale scenario’s keer op keer als winnaar bewezen. Vergeet hierbij niet dat, voor de eigenaar van een e-commerce business, recurrente betalingen gelijk staat een recurrente inkomsten.”

Gebruik van Direct Debit in e-commerce scenario’s, introduceert bijkomende vereisten voor de betalingsmethode. Als toonaangevende en reputeerde innovator, is Sentenial uitermate goed gepositioneerd om deze uitdagingen samen met onze klanten het hoofd te bieden.

  • DELEN