Laden...

Slimme e-billing-oplossingen voor ondernemer en klant

Worldline0517

“Complementaire samenwerking.” Zo omschrijven Tim Fransen van Worldline en Peter Kwakernaak van AcceptEasy hun partnership. Die mondt uit in betaaltransactiegemak en realtime overzicht, van de financiële afwikkeling van facturen met herinneringen en andere betaalverzoeken: e-billing oplossingen met veel toegevoegde waarde.

Worldline, Europese leider in de betalings- en transactiediensten, en AcceptEasy, marktleider voor consumentenvergoedingen in West-Europa, bieden een ‘multichannel e-billing’ oplossing aan. De oplossing zorgt dankzij de online en mobiele betaalpagina Sips van Worldline en het aanbod van Commercial Acquiring voor een veilige verwerking van alle betaaltransacties. Een unieke samenwerking die borg staat voor een realtime statusupdate van de betaling. “Sneller en overzichtelijker,” zeggen Fransen en Kwakernaak over de wereldwijde betalingsmethode.

Met de innovatieve oplossing ontvangen klanten hun factuur op hun telefoon, tablet of pc via sms, e-mail, social media zoals WhatsApp of Facebook Messenger of in web-portals. Een simpele klik op de betaalknop of banner start het betaalproces. Registreren of inloggen is niet nodig; vanuit het betaalverzoek kan direct overgegaan worden tot het autoriseren van de betaling, waarbij de gebruiker niets hoeft over te typen. “Frictieloos betalen,” benadrukt Kwakernaak, “in elk land of werelddeel.”

Betalingsbewijs
Wat beide partners ook belangrijk vinden is dat de betaling à la minute overal wordt verwerkt (mits de betaalmethode online en realtime is) en dat de transactie door een statusupdate hetzelfde moment overal zichtbaar is. Eenmaal betaald, verandert de status van het betaalverzoek (ook aan de kant van de afzender) en wordt de e-mailbanner of betaalknop van blauw naar groen getransformeerd. Het betalingsverzoek wordt daardoor direct een betalingsbewijs. Op deze wijze is er interactie met klanten, ondernemers en/of particulieren, via een kanaal naar keuze met als resultaat een naadloze afwikkeling van de betalingstransactie. “Vergeet niet dat deze vorm van betaling wellicht bij drie kwart van alle transacties voordeel en snelheid in betalingsverkeer kan opleveren.”

Toepassingen
“De toepassingen zijn legio,” geeft Fransen aan. Kwakernaak noemt als voorbeelden bedrijven actief in telecom, verzekeringen, energie, IT en automotive. “Het kunnen facturen zijn voor onder meer huur, telefoon, internet, gezondheidszorg, verzekering, schoolkosten, abonnementen, belastingen en donaties.” Voor ondernemers is het gezamenlijke aanbod van Worldline en AcceptEasy meer dan alleen e-facturering, omdat het een oplossing is voor alle stappen van het betalingsinzamelproces, van de kennisgeving tot de online betaling en al wat daaraan aan gelieerd is. Het voorstel omvat zowel initiële facturatie als ook herinneringen en aanmaningen; elk verzoek tot betalen kan worden ondersteund.

Voordelen
Behalve het betalen zonder veel moeite en realtime inzicht in het betalingsverkeer noemt Fransen nog enkele bijkomende voordelen. “Dankzij een kortere order-to-cash cyclus kan de handelaar zijn administratiekosten verlagen, de kosten van het hoge aantal factuurverzendingen beperken en bovendien inzetten op duurzaamheid met een papierloze aanpak. Goed voor de ecologische voetafdruk van een bedrijf! Ook voldoet de oplossing volledig aan de regelgeving en wordt het door overheden gestimuleerd en waar mogelijk gefaciliteerd.”

Innovatief
Fransen onderstreept blij te zijn met de samenwerking met AcceptEasy. “Het is een innovatieve en handige e-billing oplossing, voor zowel bedrijven als hun klanten. Het biedt onze klanten meerwaarde.” Kwakernaak voegt eraan toe: “Nadat we al succesvolle implementaties hebben uitgevoerd met Worldline in heel Europa, erkennen we hun coöperatieve geest en professionele projectvaardigheden als een vooraanstaande leider in betalingen in Europa. We zijn vereerd om hen als partner te hebben.”

BMW FS: ‘Meer gebruiksgemak voor onze klanten’
Bjorn Wittoeck, Manager Collections & Recovery van BMW Financial Services, de lease- en financieringsmaatschappij binnen de BMW Group, bevestigt: “Dankzij de oplossing van AcceptEasy en Worldline ontvangen onze klanten hun factuur nu digitaal en betalen ze waar en wanneer ze maar willen: via hun smartphone, de computer of via de link die ze toegestuurd krijgen per mail. Hiermee zorgen we niet enkel voor meer gebruiksgemak voor onze klanten, maar ook dat de openstaande facturen sneller worden betaald wat leidt tot een hogere conversie.”

  • DELEN