Laden...

Webshop-app geeft kleinhandel slagkracht

Easyorder0318

 

Zelfstandige broodjeszaken, bakkers, traiteurs, beenhouwers, schoenwinkels, kledingzaken, elektronicawinkels,… kunnen dankzij EasyOrder de strijd aangaan tegen de grote spelers van deze wereld. En dat aan een vaste prijs van slechts 49 euro per maand. Door de overname van EasyOrder door betaalspecialist Keyware begin 2017 kunnen consumenten via de webshop-app gemakkelijk bestellen én betalen.

De buitenlandse suprematie in de wereld van de e- en m-commerce maakt het de Belgische ketens en kleinhandels al langer moeilijk om consumenten aan zich te binden, meent Laurent Vandervelde. “Ook wie een afhaalrestaurant met thuislevering uitbaat, hangt haast onvermijdelijk vast aan een buitenlands platform die vaak hoge marges rekenen. EasyOrder stelt kleinhandelaars in staat om tegen lage kosten een multichannel approach te starten, zodanig dat de handelaar in feite in elke winkelstraat digitaal aanwezig is. We richten ons met de app in eerste instantie op de small food en take away sector. Later zullen we de app nog veel breder gaan inzetten.”

Personaliseren
De webshop-app volgt het principe van Software as a Service en is volgens Laurent gemakkelijk te personaliseren tot een eigen webshop voor smartphone, tablet en pc. “De handelaar kan via de backend gemakkelijk kleur en logo aanpassen, maar ook de producten, prijzen en openingsuren uploaden. Het is dan wel een gestandaardiseerd product, maar toch met een eigen look and feel. Door de gestandaardiseerde basis kunnen we handelaar heel snel aansluiten. Binnen een week of twee, maximum drie is de handelaar live met zijn webshop-app. We rekenen een vaste prijs van 49 euro en verder geen commissie. Een groot verschil met de grote, buitenlandse platformen voor afhaalrestaurants met thuislevering waarbij de commissiekosten tot in de honderden en soms wel duizenden euro’s loopt.”

Eén app voor bestellen en betalen
Consumenten kunnen de wachtrij vermijden door via de webshop-app een bestelling te plaatsen. Laurent: “De handelaar kan op zijn beurt de parameters voor de verwerking instellen. Op piekmomenten kan hij bijvoorbeeld de standaard verwerkingstijd op 2 uur zetten, zodat hij niet overspoeld wordt met bestellingen op hetzelfde moment. Is het minder druk, zet hij het op 15 minuten. Het softwaresysteem van Keyware laat de handelaars vervolgens toe om de verschillende betaalomgevingen naadloos op elkaar te laten aansluiten: consumenten betalen via EasyOrder naar eigen keuze in de fysieke winkel, via internet of smartphone. Als de handelaar ook nog eens gebruik maakt van het Lightspeed kassasysteem hoeft hij geen bijkomende handelingen meer te doen. Door een standaard koppeling met EasyOrder wordt alle informatie één-op-één uitgewisseld. Voor andere kassasystemen zijn publieke api’s beschikbaar.”

Gratis voor consumenten
De webshop-app versterkt volgens Laurent de band tussen kleinhandelaar en hun klanten. “De handelaar kan op ieder moment communiceren met zijn klanten. Door een koppeling met de bestaande kassa heeft de handelaar een beter zicht op zijn bestellingen, de wachtrij wordt gedecimeerd, de betaling van de af te halen goederen of te leveren goederen staan reeds op de rekening, et cetera. De webshop-app is nu al beschikbaar in het Nederlands, Frans, Engels en Spaans. Zeer binnenkort volgen andere talen, waaronder een Duitse versie. De app is voor consumenten gratis te downloaden in de stores en te gebruiken op zowel apparaten met besturingssystemen in iOs, Android als Windows.”
Over Keyware
Keyware is een vooraanstaande leverancier van oplossingen voor elektronisch betalen, getrouwheidssystemen, identiteitstoepassingen en daaraan verwant transactiebeheer. Keyware is dé specialist inzake verhuur en verkoop van betaalterminals (Ingenico, Worldline, Verifone,…) en het regelen van uw betaalontvangsten via debet- of kredietkaart (Bancontact, Visa, V Pay, Mastercard, Maestro, JCB, Diners Club, American Express, Union Pay, elektronische maaltijdcheque,…). Door haar aanwezigheid in België, Frankrijk en Duitsland, haar meer dan 20.000 succesvolle klanten op de thuismarkt en jarenlange wereldwijde relaties biedt Keyware u het beste alternatief aan fantastische voorwaarden.

  • DELEN