Laden...

ERP systeem brengt een (r)etailer naar een hoger niveau

Flexso0317

 

Een ERP oplossing heeft als doel de productiviteit van een organisatie te optimaliseren, kosten beheersbaar te maken en beter te kunnen voldoen aan klantenwensen. Flexso is één van de grootste SAP partners in België. “Naast onze technische en functionele expertise in ERP processen, focussen we ook op innovatie zodat we bedrijven helpen de stap te zetten naar het digitale tijdperk,” zegt Lies Vanderschaeghe van Flexso. “Een ERP systeem is bereikbaarder dan ooit. Ook voor de kleine(re) KMO.

In een ERP omgeving worden alle logistieke, financiële en administratieve gegevens in één informatie- en managementsysteem verzameld. “Hierdoor krijg je inzicht in alle relevante bedrijfsinformatie, kan men effectiever, efficiënter, sneller en flexibeler werken,” zegt Lies Vanderschaeghe. “Een ERP richt zich tot processen en niet tot activiteiten in afdelingen. Het gehele end-to-end proces wordt geïntegreerd in de oplossing en vereenvoudigd, waardoor er meer uniformiteit is binnen de onderneming. De verschillende processen zijn gelinkt met één centrale database zodat je gegevens slechts één keer moet ingeven en de informatie in gans het bedrijf toegankelijk is.”

Best practice
Een ERP omgeving was tot voor een paar jaar geleden vooral bereikbaar voor grote ondernemingen, maar vandaag kunnen ook middelgrote en kleine ondernemingen perfect gebruikmaken van een ERP systeem. Lies Vanderschaeghe: “Uit recent onderzoek bij Belgische bedrijven van minstens 50 werknemers blijkt bijvoorbeeld dat 71% van de middelgrote bedrijven een ERP oplossing gebruiken. ERP wordt bereikbaar voor kleine en middelgrote ondernemingen door enerzijds gebruik te maken van best practice oplossingen voor een bepaalde industrie, waarbij men gebruik maakt van de ervaring van grote ondernemingen. Binnen de best practice oplossingen zijn de typische land- en sector-specifieke functionaliteit al vervat. Hierdoor gaat de implementatie een stuk sneller en efficiënter. Anderzijds kunnen ze een implementatie ook gradueel aanpakken om de kosten te spreiden. Een ERP is immers modulair opgebouwd waardoor men kan kiezen om eerst een aantal modules te implementeren en deze dan in een latere fase uit te breiden.”

SAP
Flexso focust zich 100% op SAP oplossingen, zowel on-premise als in the cloud. “SAP heeft een functionele voorsprong omdat ze meer dan 40 jaar ervaring heeft met Business Process Automatisering en ze gebruikt die ervaring om ook industrie specifieke oplossingen aan te bieden, zeer zeker ook voor retail,” weet Lies Vanderschaeghe. “Dat maakt dat SAP de rijkste functionaliteit standaard kan aanbieden en er minder maatwerk nodig is. SAP zet ook hard in op technologische innovatie met het meest moderne platform: een stabiele core van een ERP gecombineerd met flexibiliteit. SAP kan makkelijk gekoppeld worden aan verschillende andere systemen: CRM, E-commerce, kassasystemen,…”

Flexso is SAP Gold Partner, behoort bij de top in België en Luxemburg en stelt momenteel meer dan 200 SAP experten ten dienst. “Als SAP Gold partner zijn we rechtstreeks verbonden met SAP en worden we als eerste op de hoogte gesteld van nieuwe oplossingen. Sinds 2014 zijn we ook erkend door SAP als SAP Partner Center of Excellence, waardoor we ook een volledige support op de SAP omgeving kunnen aanbieden.”

Draagvlak creëren
Als je de stap naar het digitale tijdperk zet, moet je rekening houden met verschillende zaken, weet Lies Vanderschaeghe. “Kiezen voor een moderne oplossing die aansluit bij je noden en die evolueert met de tijd. Door de juiste oplossing te kiezen en in te zetten op de differentiërende processen, kan je een concurrentieel voordeel halen. Dit kan via industrie specifieke oplossingen aangevuld met extra functionaliteit, integraties met bijvoorbeeld e-commerce, elektronische facturatie, archiving, … Het is belangrijk de kiezen voor een partner die luistert naar je noden en die je bedrijf begeleidt doorheen het project. Change management is cruciaal om draagvlak te creëren binnen de organisatie. Mensen moeten zich niet alleen bewust zijn van de change, maar moeten die ook aanvaarden en finaal ownership nemen. Een ERP omgeving brengt vele voordelen voor de business: men kan effectiever, efficiënter, sneller en flexibeler werken. Er is maar één bron van informatie. Het nieuwe platform van SAP is state of the art: het is toegankelijk van op alle verschillende devices (smartphones, laptops,…), cfr, zoals Facebook, en de processen draaien real-time. De gebruiker heeft een moderne gebruikservaring. Schermen kunnen door de sleutelgebruikers aangepast worden aan de eigen behoeftes; hiervoor is geen IT expert nodig. Ook rapporten en dashboards kunnen heel snel aangepast worden.”

Flexso ondersteunt verschillende bedrijven zoals grootwarenhuizen, doe-het-zelf- en hobbyketens, witgoed- en bruingoedketens. “Vaak ligt de nadruk op het integreren en ontsluiten van hun bestaande ERP systemen met B2B en B2C e-commerce. Een van onze klanten is geëvolueerd van one channel verkoop naar omnichannel. Hier werd een cloud e-commerce naadloos gekoppeld aan de bestaande SAP oplossing on-premise. Kortom, we helpen bedrijven graag om de overstap te maken naar het nieuwe moderne platform van SAP waardoor ze klaar zijn voor nieuwe tendensen en de nieuwste toepassingsmogelijkheden, het beste gebruikscomfort,… kortom, klaar voor de toekomst.”

  • DELEN