Laden...

‘Hoe Lightspeed Retail je administratie
 op orde houdt’

Lightspeed0218

 

Ondernemen is aan avontuur. Een goed idee en een leuk concept is de basis voor een goedlopende en winstgevende onderneming. Echter, zonder goede bedrijfsvoering, administratie en boekhouding zal jouw onderneming niet lang kunnen voortbestaan. Begin goed en zorg dat je alles in één keer op orde hebt. Gelukkig zijn er tools om dit proces te versimpelen en te versnellen. Zo helpt het Lightspeed Retail kassasysteem bij jouw administratie en biedt het koppelingen voor het versimpelen va boekhouding en belastingaangifte.

Eenvoudig boekhouden, zelfs zonder accountant

Als je net begonnen bent met ondernemen, kan het te duur zijn om boekhouding uit te besteden, zegt Aurora Oetomo van Lightspeed. “Maar ook wanneer je gewoon niet zo handig bent met al die cijfertjes bieden de koppelingen van Lightspeed Retail mogelijkheden bij het regelen van je boekhouding. Binnen het Lightspeed kassasysteem kun je gebruik maken van diverse boekhoud apps, zoals Exact Online, Reeleeze, Twinfield en Cloudfact, verkrijgbaar in de Lightspeed App Store. Dat is niet alleen goedkoper, maar zal je ook veel tijd besparen. Alle transacties die je maakt met het kassasysteem zullen dan automatisch worden doorgezet naar een digitaal kasboek, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Dat scheelt tijd en voorkomt fouten.” Data die je zoal uit het kassasysteem kan halen zijn verkoop- en inkoopfacturen, kassabonnen, bankafschriften, offertes, contracten en overeenkomsten, urenregistratie en personeelsadministratie.

Belastingaangifte – makkelijk en snel

Met de bovengenoemde koppelingen kun je tevens nog sneller inkomstenbelasting (maar ook btw-aangifte, vennootschapsbelasting, dividendbelasting en loonbelasting) aangeven. Met een boekhoud app staat alle financiële informatie automatisch in het kassasysteem, waardoor je makkelijk de nodige rapporten voor de belastingaangifte kunt genereren en exporteren. Aurora: “Het kassasysteem beschikt over het keurmerk ‘Het betrouwbare afrekensysteem’. Dit keurmerk garandeert dat transacties goed worden vastgelegd en bewaard. Bovendien bevordert dit keurmerk het vertrouwen van banken en de Belastingdienst / Federale Overheidsdienst Financiën in je gegevens. Wanneer het tijd is om aangifte te doen kun je met een paar clicks de cijfers voor de winst- en verliesrekening ophalen en exporteren (bijvoorbeeld opbrengsten en inkoopkosten) en de cijfers voor de balans ophalen en exporteren (bijvoorbeeld voorraad). Een keurmerk kassa is overigens niet duurder dan een systeem zonder keurmerk.”

Overzichtelijke administratie

Aan het einde van de dag wil je gewoon grip op je administratie hebben, zegt Aurora. “Je administratie op orde hebben is om twee redenen belangrijk. Ten eerste om aan de wettelijke verplichtingen te kunnen voldoen. Ten tweede om jouw bedrijfsvoering te versoepelen. Het lijkt logisch, maar het zal veel minder tijd nemen om vanaf het begin een nette administratie bij te houden dan haastig orde te scheppen in een administratieve chaos. Een goede ondernemer moet kunnen inspelen op ontwikkelingen, extra kosten voorkomen en duidelijk zicht hebben op kosten, omzet en winst. Alleen dan kan een onderneming groeien. Begin daarom meteen goed en gebruik een kassasysteem dat jouw administratieproces niet alleen versimpelt maar ook efficiënter maakt. Het Lightspeed Retail kassasysteem is een keurmerk kassa die met je meegroeit. Zelfs als je meer vestigingen opent, meer personeel aanneemt, je voorraad uitbreidt en met meer leveranciers werkt, met Lightspeed Retail blijft jouw administratie goed georganiseerd.

Het klinkt allemaal veel wat je als ondernemer moet registreren, bewaren en in de gaten moet houden. “En dat is het zeker ook,” stelt Aurora. “Echter, met de juiste systemen en koppelingen kun je het voor jezelf gemakkelijk(er) maken. Zorg dat je met een kassasysteem met keurmerk werkt en deze laat integreren met een boekhoud partner zoals Exact Online.” Verkopen worden automatisch in de boekhouding bijgewerkt. Nooit meer handmatig bijhouden in een kasboek of Excel sheet en vooral: geen fouten.”

Recentelijk heeft Lightspeed een whitepaper gecreëerd voor (startende) retailers die hun administratie snel op orde willen brengen. Deze kun je gratis downloaden op www.lightspeedhq.nl/resources/white-papers. 

  • DELEN