Laden...

Studio Emma bouwt nu ook webshops in Kortrijk

StudioEmma0517

De vraag naar webshopontwikkeling is fel gestegen de laatste jaren door de hoge vlucht die e-commerce in Vlaanderen heeft genomen. Magento blijft hiervoor een uitermate geschikt platform voor zowel kleinere KMO’s als grote retailers. Dat zegt Pascal Vandenbrande van Studio Emma. Hij merkt wel dat veel retailers onvoldoende kennis in huis hebben om het maximale potentieel uit de Magento software te halen.

Studio Emma wordt volgens Vandenbrande heel fel bevraagd voor hun Magento kennis. “Niet alleen door bedrijven met een nieuw e-commerceproject, maar ook door bedrijven die reeds gestart zijn op Magento en merken dat ze onvoldoende kennis in huis hebben om het maximale uit Magento te halen. Sedert november 2015 bouwen we alle nieuwe projecten op het nieuwe Magento 2 platform, zodat deze klanten over de meest recente technologie beschikken om hun webshop te ondersteunen. Onze medewerkers hebben ondertussen ook een doorgedreven kennis van dit nieuwe platform.” Studio Emma werkt onder andere voor Fun, Roularta Media Group en Veritas.

Kortrijk
Studio Emma mag zich inmiddels ‘Magento 2 Trained Partner’ noemen én is ‘Professional’ partner van Magento. Vandenbrande: “Dit houdt in dat we op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen en patches. We zijn ook verplicht om onze developers te laten certifiëren bij Magento. Het betekent een extra garantie voor onze klanten.”
De stijgende vraag naar Magento diensten zorgde ervoor dat Studio Emma al een serieuze organische groei kende in het verleden. Door de overname van Stack & Heap uit Kortrijk is het team deze zomer opnieuw gevoelig uitgebreid. “Voortaan staan dertig experten klaar om klanten te helpen bij hun projecten. Stack & Heap klanten zoals Kwarto, Dupont en Tridis, die al op Magento draaiden, kunnen van deze verruimde dienstverlening genieten. Een bijkomend voordeel is dat klanten uit Zuid-West-Vlaanderen makkelijker bediend kunnen worden en dat informatica studenten, die afstuderen in de goed aangeschreven hogescholen van Kortrijk, makkelijk hun weg kunnen vinden om bij Studio Emma Kortrijk aan de slag te gaan. Christophe Herreman blijft het team in Kortrijk aansturen. Je vindt ze in Walle 103.”

Magento 2.2 is live

Magento kondigde de lancering van Magento 2.2 (Enterprise) aan op Meet Magento België op 27 september in Brussel. “Meet Magento is een community event en een organisatie van de vzw bEcomUnity waaraan Studio Emma zijn medewerking verleende,” zegt Vandenbrande. “In deze nieuwe versie van Magento wordt heel wat aandacht besteed aan de B2B features. Tot op heden was Magento vooral een B2C tool maar door het succes van Magento werd het toch vaak ingezet om ook B2B business te genereren. Bovenop de basissoftware kon de Magento partner maatwerk functionaliteiten ontwikkelen die typisch zijn voor B2B. Magento werd hiervoor zelfs zo vaak ingezet dat het ook als B2B e-commerce software een marktleider werd (Forrester).”

B2B functionaliteiten

In de nieuwe versie van Magento Enterprise vind je dus heel wat mogelijkheden voor de uitbating van een B2B shop, vervolgt Vandenbrande. “Typisch voor B2B shops zijn de mogelijkheden voor bulkbestellingen met staffelprijzen, herbestellen, raadplegen van de bestelhistoriek, makkelijke productnavigatie,…. Maar ook een rechtensysteem, zodat in een organisatie meerdere werknemers kunnen bestellen voor hun eigen divisie binnen het bedrijf, mogelijkheden om stock te beheren over meerdere magazijnen, klantenspecifieke prijslijsten en betaalmogelijkheden, offertecreator en offertevalidatie workflow, kredietcontrole, en veel meer. Al deze zaken komen in B2B omgevingen van pas en maken de online business gemakkelijker. Eventuele B2C ambities kunnen met een aparte storeview gerealiseerd worden, want Magento is uitermate geschikt om met eenzelfde backoffice meerdere shops aan te sturen. Naast de specifieke B2B features mag je in Magento 2.2 ook verdere verbeteringen verwachten op vlak van performantie, snelheid van inzetbaarheid en social marketing tools.”

Data management is critical

Vandenbrande: “Je kon er niet naast kijken op de editie van de Webwinkel Vakdagen in Utrecht eerder dit jaar: webshops met een beetje body zijn allemaal bezig met Master Data Management. Het is zo belangrijk dat bedrijven zelfs een nieuwe functie hebben gecreëerd; de CDO (Chief Data Officer) moet er voor zorgen dat productdata centraal en uniform up to date is. Hét systeem om dit te organiseren is een PIM (Product Information Management). Heeft jouw organisatie moeite met het beheer van productteksten, vertalingen, foto-en videomateriaal met verschillende resoluties, promo-materiaal, technische fiches, … ? Dan is PIMcore allicht dé oplossing,” meent Vandenbrande. “PIMcore is een open-source PIM systeem waarin je ook catalogen of folders kan genereren (web2print) of dat je als CMS kan inzetten. Het is een logische uitbreiding van je e-commerce software en stelt je in staat snel accurate productinformatie te publiceren naar meerdere kanalen. PIMcore juist inrichten vereist wel enkele keuzes, maar ook daar kan Studio Emma, als Gold partner voor PIMcore met heel wat applicaties achter de rug, je in bij staan,” besluit Vandenbrande. Meer info op www.studioemma.be.

  • DELEN