België moet de limieten voor contactloos betalen zo snel mogelijk verhogen

Betaalverwerker CCV roept de brede sector van het elektronisch betalen op om snel werk te maken van het verhogen van de limiet voor contactloos betalen. Deze limiet ligt nu vast op € 25 maar kan gemakkelijk opgetrokken worden tot € 50. Betaalverwerker CCV wil dat sector snel verantwoordelijkheid neemt en verwijst naar Nederland als voorbeeld.

“Er is geen reden om het niet te doen”, zegt CEO Dimitri Beck. “Alle argumenten zijn pro, het veiligheidsrisico is bevattelijk en het is een zeer nuttige maatregel voor de volksgezondheid in tijden van Corona.” Beck verwijst naar Nederland, dat vorige week al tot de verhoging overging. CCV België roept ook op tot de oprichting van een Belgische Betaalvereniging, om in de toekomst sneller te kunnen ingrijpen en te innoveren.

Om corona te bestrijden en dus minder in contact te komen met cash of met de toetsen van een betaalterminal, zorgde de betaalvereniging in Nederland er vorige week voor dat de limiet per contactloze betaling verhoogd werd van € 25 naar € 50. Je kan er nu betalingen doen tot € 50 door je kaart gewoon tegen de betaalautomaat te houden en je moet je pincode pas ingeven als je na verschillende betalingen meer dan € 100 uitgeeft. “Minder fysiek contact betekent minder kans op besmetting”, zegt CEO van CCV Dimitri Beck. “We mogen niet langer wachten.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*