Centraal Boekhuis en TBWB tekenen contract voor nieuwe highway

Onlangs tekenden Centraal Boekhuis (CB) en TBWB het contract voor een nieuw aan te leggen highway in het magazijn van CB in Culemborg. Deze highway zorgt voor de koppeling van het nieuwe bakkenmagazijn met de huidige installaties in het bestaande magazijn. Daarnaast zorgt deze highway ervoor dat zowel de voorraad- als orderbakkenstroom die voorheen gescheiden was, nu gecombineerd worden.

Met het nieuwe bakkenmagazijn optimaliseert en vergroot CB de huidige bakkenstroom van zowel voorraad- als orderbakken. CB kan met dit nieuwe bakkenmagazijn nog beter voldoen aan de fijnmazige bestellingen die internet en de boekhandels tegenwoordig stellen.
Het nieuwe magazijn van CB werkt met shuttle robots en heeft een capaciteit voor de opslag van 150.000 bakken met een handelingscapaciteit van 2.000 bakken per uur. De maximale opslagcapaciteit kan op termijn worden uitgebreid naar 300.000 bakken. 

CB koos voor TBWB vanwege de slimme oplossing om de oude rollenbanen van 400V te upgraden naar een energiezuinige en stillere 24V rollenbanen van Interroll group. Hierbij wordt de structuur van het huidige systeem waar mogelijk hergebruikt. Daarnaast zijn de meer dan 30 lange relatie tussen CB en TBWB én de diverse automatiseringsklussen die TBWB voor CB de afgelopen jaren heeft uitgevoerd, belangrijke factoren om de opdracht bij TBWB onder te brengen. Zowel het nieuwe bakkenmagazijn als de highway zijn in maart 2021 klaar. Dan worden ze beiden feestelijk geopend en viert CB haar 150-jarig bestaan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*