Digitale magazijn in je broekzak

Krijg meer grip op je magazijn met de Exact Online Voorraadbeheer app en zorg ervoor dat je voorraad altijd up to date is. De app is onlangs vernieuwd en beschikt over een aantal nieuwe functionaliteiten. Zo worden voortaan goederenontvangsten en locatieverplaatsingen ondersteund en kun je nieuwe voorraadtellingen aanmaken en potentiële fouten vermijden met behulp van de ingebouwde barcodescanner. Gino Mulder, productspecialist bij Exact Online geeft tekst en uitleg.

De Voorraadbeheer app is al een tijdje op de markt en wordt door Exact Online steeds verder doorontwikkeld. “Waar de app in het verleden vooral ingezet werd voor de geplande en spontane voorraadtellingen is de laatste versie bijna vergelijkbaar met een Warehouse Management Systeem,” zegt Mulder. “De voorraad checken, digitaal orderpicken, al dan niet met een barcodescanner, het verwerken van bestellingen en het ondersteunen van goederenontvangsten en locatieverplaatsingen, het kan voortaan allemaal ‘vanuit je broekzak’.” 

Altijd de actuele voorraadstand

De Voorraadbeheer app is vooral interessant voor handelsbedrijven waarvan het magazijn nog niet gedigitaliseerd is. Mulder geeft een aantal voorbeelden. “Stel een klant belt op en vraagt of je van artikel A 100 stuks kunt leveren? Je kijkt in het systeem, ziet dat er genoeg exemplaren van artikel A op voorraad liggen en bevestigt de order aan de klant. De order wordt vervolgens uitgeprint en de magazijnmedewerker gaat ermee aan de slag. Eenmaal in het magazijn blijkt de voorraad niet te kloppen. Een domper. Je moet de klant informeren dat je toch niet alles kunt leveren met alle gevolgen van dien. Met de Voorraad app zal je dit niet gebeuren. De data in de app is altijd actueel, omdat spontane en geplande voorraadtellingen ook via de app plaatsvinden en je dus altijd de beschikking hebt over de actuele voorraadstand.”

Minder administratieve taken 

De Voorraadbeheer app elimineert de nodige administratieve taken. “Een picklijst hoeft bijvoorbeeld niet meer uitgeprint en manueel verwerkt te worden,” legt Mulder uit. “Ook de ontvangst van goederen verloopt tegenwoordig volledig via de app en kan in principe door één persoon geregeld worden. Hij of zij checkt bij binnenkomst of alles klopt en verwerkt de aantallen direct in de app. Omdat dit vanuit het magazijn gebeurt is de doorlooptijd van een order korter en kun je dus sneller leveren aan je klanten. Voorheen gebeurde dit allemaal manueel en vaak door meerdere afdelingen. Dat is dus niet meer nodig. De Voorraadbeheer app bespaart je dus ontzettend veel tijd. Bovendien dalen de foutmarges en met de barcodefunctionaliteit weet je zeker dat je altijd de juiste artikelen pickt.”

Locatieverplaatsingen

Behalve het scannen van goederen (barcode) en het digitaal verrijken van ontvangsten met een foto, document of een notitie van bijvoorbeeld een beschadiging, ondersteunt de nieuwste versie van de Voorraadbeheer app ook locatieverplaatsingen. “Bijvoorbeeld als je producten van een standaard ontvangstlocatie verplaatst naar een andere voorgedefinieerde locatie,” zegt Mulder. “Daarbij is het eveneens mogelijk om aan te geven of het gaat om een volledige verplaatsing of slechts een deelverplaatsing waarbij de betreffende hoeveelheden worden ingevoerd. Kortom, zoals al eerder aangegeven is de Voorraadbeheer app steeds verder geëvolueerd en komt de functionaliteit steeds dichter in de buurt van een WMS. En dat alles vanuit je broekzak.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*