Herbruikbare verzendverpakkingen voor webshops

De start-up BOXO ontwikkelt herbruikbare verzendverpakkingen en retoursystemen voor ondernemers met een webshop. Hierdoor hoeven zij geen wegwerpdozen meer te kopen maar versturen ze hun orders in herbruikbare Boxobags. Dankzij Stichting DOEN en RABO Foundation kan BOXO de volgende stappen zetten in de ontwikkeling van herbruikbare verzendverpakkingen en retoursystemen. 

Volgens de Europese Verpakkingswet moet vanaf 2030 10% van de (non-food) e-commerce verpakkingen herbruikbaar zijn. De missie van BOXO is om herbruikbare verzendverpakkingen de norm te maken . Na tweeënhalf jaar ontwikkelen, testen en vele feedbackrondes met webhops, software-, fulfillmentbedrijven en pakketbezorgers betreedt BOXO nu de e-commerce markt. 

In de meeste gevallen worden pakketjes verstuurd in kartonnen wegwerpdozen. BOXO biedt webshops met de Boxobag een alternatief. Deze herbruikbare verzendverpakkingen worden in Nederland geproduceerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en gemaakt van gebruikte Big Bags. Dat zijn grote sterke zakken die worden gebruikt voor het opslaan en vervoeren van bulkgoederen zoals grind, melkpoeder of houtpellets. 

Okke de Jonge startte BOXO als studentondernemer vanuit ergernis over volle papiercontainers vol eenmalig gebruikte dozen. Inmiddels werkt BOXO met een team van specialisten aan oplossingen voor de groeiende berg afval door e-commerce bestellingen.

BOXO Return maakt het mogelijk om het statiegeld op de herbruikbare verzendverpakkingen eenvoudig terug te ontvangen bij een inleverpunt. Dit retoursysteem wordt opengesteld voor andere herbruikbare verpakkingen. Hierdoor kunnen zowel Boxobags als andere herbruikbare verpakkingen van verpakkingsbedrijven of webshops eenvoudig en efficiënt retour komen. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*