Internetgebruik neemt nog altijd toe

Het internetgebruik neemt nog toe in België, met meer dan 9 Belgen op 10 (93%, +3,2%) die nu geconnecteerd zijn. Deze groei is nog duidelijker als we kijken naar het dagelijkse internetgebruik (+5,2%): bijna 87% van de Belgen gebruikt het internet elke dag, tegenover 82% vorig jaar. Met andere woorden, niet alleen maken meer Belgen gebruik van het Internet, ze gebruiken het ook steeds meer op dagelijkse basis. Dat blijkt uit cijfers van het CIM.

De belangrijkste reden om verbinding te maken met het internet blijft communicatie via e-mail of messaging. Hoewel alle soorten gebruik toenemen, vertonen activiteiten zoals online zoeken, video’s bekijken, telefoneren via het internet en luisteren naar audio-inhoud de sterkste groei. Het is ook vermeldenswaardig dat 31% van de Belgen het Internet gebruikt voor online vergaderingen. Dit cijfer verdubbelt (65%) bij respondenten met een masterdiploma.

Het internetgebruik is vrij constant in alle leeftijdsgroepen, behalve vanaf 75 jaar wanneer het aanzienlijk daalt en nog slechts één Belg op twee een internetaansluiting heeft. Anderzijds zijn er geen opmerkelijke verschillen meer volgens geslacht, taal of opleidingsniveau.

Alle sociale netwerken zijn in België vooruitgegaan in termen van gebruikers. Maar Instagram en TikTok kunnen bogen op de sterkste groei, met respectievelijk 6,6% en 4,6%. Niettemin liggen ze nog altijd ver achter op Facebook, dat door 69% van de Belgen ouder dan 12 jaar wordt gebruikt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*