Nieuw onderzoek: AI bespaart 100 manuren per medewerker per jaar

Uit recent onderzoek van het Duitse IW Consult en Goolge blijkt dat generatieve AI tot wel 100 uur werk per werknemer per jaar kan vrijmaken.

Volgens het onderzoek is het gebruik van AI nog steeds cruciaal om de concurrentiekracht van bedrijven te waarborgen. Wat zijn de meest voorkomende toepassingen van AI in bedrijven? 34 procent gebruikt AI om documenten te schrijven, 27 procent voor data-analyse, 25 procent voor het verzamelen van informatie en 21 procent gebruikt het om marketing- en verkoopactiviteiten en repetitieve taken te optimaliseren. 

Generatieve AI zou in de toekomst 330 miljard euro kunnen bijdragen aan de brutowaardecreatie in Duitsland – bijvoorbeeld door de tijd die vrijkomt wanneer generatieve AI werk overneemt dat werknemers niet meer hoeven te doen.

IW Consult zegt dat de meeste werknemers positief zijn over AI en geloven dat het hun werk interessanter maakt en hen helpt productiever te zijn. Slechts 31 procent gelooft dat AI hun professionele taken beter kan uitvoeren dan zijzelf.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*