PostNL start bouw eerste hoogtechnologisch sorteer- en distributiecentrum

PostNL ondertekent een contract en start met de bouw van een gloednieuw pakkettensorteer- en distributiecentrum in Willebroek. In het pand, met een oppervlakte van 8.400 m², zullen zo’n 400 mensen werken en kunnen dagelijks tot 120.000 pakketten verwerkt worden. Met de bouw van dit nieuwe en duurzame pand bevestigt PostNL haar plannen om verder te investeren in de e-commerce van België.

“Door de bouw van een hoogtechnologisch sorteer- en distributiecentrum in België spelen we verder in op de groeiende e-commerce markt,” zegt Rudy Van Rillaer, Managing Director PostNL België. “De volledige sortering zal aan hoge snelheid gebeuren, tot in de camionettes van de bezorgers toe, dankzij de technologische installatie. De bouw van dit duurzame pand is een investering in onze capaciteit om de groei van onze e-commerce klanten te faciliteren.”

Door te investeren in capaciteit in de hele Benelux, optimaliseert PostNL voortdurend zijn werking om de kwalitatieve dienstverlening te bestendigen. In 2019 nam PostNL 3 hoogtechnologische sorteer- en distributiecentra in gebruik in Nederland. De start van de bouw van dit pand maakt deel uit van de ambitie om ook in België verder uit te breiden.

Dankzij de centrale ligging van het sorteer- en distributiecentrum in Willebroek zal de sortering voor de Belgische markt voortaan hier gebeuren. Het nieuwe centrum maakt directe en vlotte levering van online bestellingen uit Belgische en buitenlandse e-commerce bedrijven mogelijk. De nieuwe PostNL-locatie zal deel uitmaken van een netwerk dat bestaat uit in totaal 25 pakkettensorteercentra in Nederland en zes locaties in België. Vanuit de verschillende locaties gaan de pakketbezorgers op weg om overal in België en Nederland pakketten te bezorgen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*