Shopify en YouTube lanceren YouTube ‘live’ Shopping

Shopify heeft onlangs een nieuw e-commerce tijdperk geïntroduceerd, Connect to Consumer (C2C), en heeft met de aankondiging van YouTube Shopping een snelle opvolger te pakken om de visie tot leven te brengen. Met de samenwerking bieden Shopify en YouTube merchants en creators een innovatieve manier om in direct contact te komen met de consument, hun bedrijf uit te bouwen en hun verhalen te delen. Met YouTube Shopping kunnen merchants hun online winkel eenvoudig integreren met een van ’s werelds grootste entertainmentplatforms – met een bereik van meer dan 2 miljard maandelijks ingelogde gebruikers – om zo consumenten en kijkers te ontmoeten waar ze al zijn.

Shopify merchants kunnen hun volledige productaanbod op drie manieren op YouTube verkopen:

  • YouTube Live: merchants kunnen producten taggen en pinnen tijdens belangrijke momenten in een livestream, en kunnen tijdens het shoppen en afrekenen van een product naar de livestream blijven kijken. 
  • On-demand video’s: merchants kunnen een lijst producten tonen in een productschap onder on-demand video’s. 
  • Store tab: een nieuw tabblad kan worden toegevoegd aan het YouTube-kanaal van merchants, waarin hun complete productassortiment wordt getoond.

Omdat Shopify als het retail besturingssysteem van een merchant wordt gebruikt, worden productdetails zoals namen, afbeeldingen, prijzen en levering up-to-date gehouden op alle verschillende kanalen. Wanneer een product is uitverkocht, wordt het automatisch van YouTube verwijderd. Ook kunnen merchants de verkoopprestaties van live en on-demand video’s rechtstreeks vanuit hun Shopify-admin bijhouden, inclusief een compleet overzicht van multi-channel verkopen.

YouTube Shopping is nu wereldwijd beschikbaar voor Shopify-merchants. Meer informatie over YouTube shopping kun je hier terugvinden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*