Voorkom IBAN fraude

Interne fraude heeft Eurosonic Noorderslag €335.000 gekost. Na melding v/d bank over verdachte transacties bleek een medewerker schuldig. Pas na 1,5 jaar kwam dit aan het licht vanwege geraffineerde aanpak en gebrek aan adequate controle. Dat had voor slechts €0,25 voorkomen kunnen worden via een eenvoudige IBAN-Naam Check.

Een voormalig financieel medewerker van Eurosonic Noorderslag (ESNS) heeft 335.000 euro verduisterd om zijn gokverslaving te bekostigen. Het festival heeft aangifte gedaan. De medewerker heeft bekend en is ontslagen. Volgens de organisatie is het komende festival in januari niet in gevaar door de fraude. De verduistering kwam aan het licht na een melding van de bank over dubieuze transacties. Intern onderzoek wees uit dat de medewerker op diverse manieren had gefraudeerd over een periode van bijna twee jaar.

In dit voorbeeld duurt het ruim 1,5 jaar totdat de praktijk naar boven kwam. Dit omdat de man geraffineerd te werk ging en intern adequate controle ontbrak. Een simpele IBAN-Naam Check op iedere betaling voorkomt fraude. Periodiek checken van IBAN-Naam combi’s spoort betalingsfouten en fraude op. Via Bluem kunt u realtime via API, plugin of online dashboard eenvoudig een IBAN-Naam check uitvoeren. Een single check of een batch check. Ook cross-border voor de eerste Europese landen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*