Zien is geloven

Onderscheidende foto- en videocontent wordt steeds belangrijker. De mens is nu eenmaal visueel ingesteld. Des te meer visuele en interactieve content je online biedt, des te beter kan je de klant aan je binden. Het maken van mooie en goede productfoto’s kan een kostbare en tijdrovende aangelegenheid zijn, zeker op de traditionele manier. Met de productfoto-oplossingen van Orbitvu is dat verleden tijd. Benieuwd hoe dat werkt? Kom de fotostudio’s zelf ervaren tijdens Ecommerce Xpo in Kortrijk, want ook hiervoor geldt: zien is geloven.

Orbitvu heeft bewezen ‘s werelds beste e-commerce productfoto-oplossingen te produceren en bespaart de e-commerce ondernemer behoorlijk wat tijd doordat processen geautomatiseerd verlopen. “Het vraagt zeker een bepaalde investering, maar die kan al na enkele jaren worden terugverdiend,” zegt Roald Ploegmakers van Orbitvu. “Het maken van een kwalitatief goede productfoto is dan slechts een centenkwestie in plaats van euro’s. En als je bereid bent om die investering te maken, kan je je wel degelijk onderscheiden van de massa. Veel retailers liften vaak mee op content van fabrikanten, leveranciers of zelfs databanken. Het enige onderscheidend vermogen is dan de prijs of het logo van de webshop. Dat moet je niet willen.”

AlphaShot XL Pro
Orbitvu levert systemen in alle soorten en maten. “Onze populairste systemen zijn toch wel de AlphaShot XL Pro en de AlphaStudio Compact om items zoals een koffer of kinderwagen direct vrijstaand te fotograferen,” zegt Ploegmakers. “Van de AlphaShot XL Pro hebben we inmiddels een vernieuwde versie geïntroduceerd, de zogenaamde XL Pro V2. Het is ons meest veelzijdige packshotfotografie systeem, standaard uitgevoerd met een laser pointer en vier instelbare licht panelen. Het toestel staat op een 50 centimeter verhoogd frame om comfortabel alle producten te fotograferen. Foto’s in 2D of 360 graden fotografie voor een website zijn in een handomdraai gemaakt. De achtergrond van de foto’s wordt direct verwijderd, Dit is uniek! Foto’s kunnen direct op de website geplaatst worden. Het packshotsysteem wordt geleverd met het nieuwe Alphashot Station softwarepakket en een SUN Cloud hostingpakket (1 jaar), installatie en uitleg.”

Orbitvu Station
Over de software gesproken, recent is de Orbitvu Station software geïntroduceerd. “Het is een volledig nieuw programma en maakt onze apparatuur tot wel 20% sneller,” benadrukt Ploegmakers. “Meerdere taken kunnen voortaan gelijktijdig worden uitgevoerd. Ook de userinterface is aanzienlijk vereenvoudigd. De nieuwe software is beschikbaar voor zowel de nieuwe als bestaande apparatuur. Bezoekers aan Ecommerce Xpo in Kortrijk kunnen de nieuwe Station software zelf ervaren op onze stand. Ook nemen we een tweetal productfoto-oplossingen mee, waaronder de vernieuwde AlphaShot XL Pro. Op het moment dat mensen een werkend systeem zien, krijgen ze pas echt een goede indruk van wat ‘direct vrijstaand’ precies inhoudt. We gaan graag het gesprek aan met bezoekers om te bekijken of een productfoto-oplossing überhaupt loont voor hun business, of het past in de workflow en welke besparingen gerealiseerd kunnen worden. Alvast tot ziens in Kortrijk.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*