Hoster als verlengstuk van de IT-afdeling: eindelijk realiteit

Combell

Jimmy Cappaert van Combell ziet een belangrijke evolutie gaande in de hostingmarkt. “Een webhoster wordt steeds meer een echte partner voor zijn klanten en kan gezien worden als het verlengstuk van de IT-afdeling,” zegt hij. “Een hoster als Combell investeert alsmaar meer en meer om een webshop of blog gewoon up & running te hebben en de klant de mogelijkheid te geven op te schalen waar nodig. Een belangrijk verschil tegenover vroeger, waarbij er vaak speciale kennis of duurdere infrastructuur nodig was.”

Cappaert vervolgt: “Combell heeft veel tools ontwikkeld om niet alleen te starten met een webhosting, maar ook om te kunnen meegroeien. We moeten weten wat de klant effectief doet en wat zijn (toekomst)plannen zijn. Het klassieke scenario vroeger was om een klant te laten instappen op een shared webhosting. Bleek de webshop een succes dan was het noodzakelijk om de klant naar een totaal andere oplossing te verhuizen, vaak een veel duurdere oplossing zoals bijvoorbeeld een eigen server. Combell heeft enorm geïnvesteerd om te vermijden dat klanten bij succes hun vertrouwde omgeving moeten verlaten. We hebben oplossingen gebouwd gebaseerd op de normale webhostingformules om de klant in zijn vertrouwde omgeving te kunnen blijven bedienen. Performance Hosting en caching opties, noemen we dat.”

Performance Hosting
Het fenomeen Performance Hosting zijn krachtige hostingopties bovenop het normale hostingpakket, vervolgt Cappaert. “Door parameters aan te passen, kunnen klanten snel meer geheugen gebruiken of hebben ze de beschikking over een extra, super-performante schijf om data op weg te schrijven. Populaire sites kunnen we zo beter en zorgeloos hosten. Performace Hosting gebeurt nog altijd in de vertrouwde omgeving van de klant, My Combell, maar staat op een volledig afgescheiden servercluster. Ook hebben we opties rond caching gelanceerd. Wij of de klant zelf hoeven slechts een vinkje te zetten om de laadtijd van websites drastisch te verbeteren. Dat vergoot de gebruiksvriendelijkheid, zowel voor de e-tailer als voor de bezoeker. Men moet dus vaak niet meer naar een totaal andere omgeving overschakelen of migreren naar een ander platform.”

Kant-en-klaar
Combell gaat zelfs nog een stap verder. Cappaert: “We kunnen alle genoemde parameters ook combineren samen met een softwarelaag. Voor systemen als Drupal, Magento en WordPress hebben we een kant-en-klare oplossing gebouwd. Men koopt bij ons niet langer enkel hosting maar een WordPress website. We regelen uiteraard de hosting, maar zorgen er ook voor dat de WordPress website meteen geactiveerd wordt. Op enkele minuten is de website volledig geconfigureerd en kan men meteen beginnen content toe te voegen. Op deze pakketten zijn ook alle nieuwe technische features beschikbaar, zoals Performance Hosting en caching opties. Wij nemen de techniek erachter voor rekening, zodat de klant daarover niet wakker moet liggen. Ook niet als de website een groot succes blijkt; Combell zorgt ervoor dat de site up & running blijft in de eigen vertrouwde omgeving. Een belangrijke evolutie in hostingland en een interessante trend die we zullen blijven verderzetten.”

Vroeger was webhosting een lege doos, we wisten niet van de plannen van een klant, herinnert Cappaert zich. “Nu we dat wel weten, heel graag zelfs, kunnen we als hostingpartij daarop inspelen en zorgen dat de website altijd in de lucht blijft. De rol van de hoster is dus geëvolueerd van enkel het verzorgen van de infrastructuur naar een dienstverlenende partij, een partner. Men gaat een kant-en-klare website mét hosting afnemen bij een hoster en niet langer enkel webruimte. Dat is een evolutie die wij al jaren voorspellen en ook prediken, fijn om te zien dat ze nu eindelijk realiteit wordt.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*