Active Ants en Nedcargo tekenen strategische Benelux samenwerking

Active Ants opent in juli 2021 een vestiging in Willebroek in hetzelfde pand als Nedcargo. Om de groei van de Belgische e-commerce markt te ondersteunen, zal ze daar een nieuw geavanceerd robotgestuurd e-commerce systeem installeren. De twee bedrijven ontdekten bij de kennismaking mogelijkheden tot samenwerking. “Nedcargo is sterk in levensmiddelen en sterke drank, een branche waarin wij nog bijna niet actief zijn, maar die wel veel e-commerce behoeften kent” aldus Jeroen Dekker, één van de oprichters van Active Ants.

Nedcargo als distributeur van levensmiddelen en sterke dranken bevoorraadt nu vanuit Willebroek alle grote supermarktketen in de Benelux alsmede de groothandel en speciaal zaken en horeca.

Wat mist is de e-commerce tak. “Onze klanten gebruiken nu vaak resellers voor het e-commerce kanaal. Via Active Ants kunnen we nu direct een e-commerce kanaal aanbieden.” legt Jurgen Mook, COO van Nedcargo, uit.

Als 3pl richt Active Ants zich vooral op snelgroeiende webshop ondernemingen die hun volledige voorraad neerleggen bij Active Ants en waarvoor zij de pick en pack en verzending verzorgen. bpost group zag vorig jaar de e-commerce markt enorm groeien en zag mogelijkheden om de unieke activiteiten van dochteronderneming Active Ants ook in België op te starten. Reeds deze zomer worden de eerste vijf Belgische klanten verwelkomd. Door de samenwerking met Nedcargo hoopt Active Ants in Belgie nog sneller te kunnen groeien. 

Roderick de la Houssaye, CEO/oprichter Nedcargo is blij dat hij naast een e-commerce oplossing in de Benelux ook via Active Ants een Europese e-commerce oplossing kan bieden. ‘Voor de alcoholische dranken hebben we buiten de Benelux nog een aantal obstakels omdat er in ieder land aparte accijns afspraken zijn. Wij kunnen ondertussen naast de Benelux ook al Frankrijk en Duitsland veraccijnst leveren. De komende maanden komen daar nog 4 landen bij. Ambitie is om heel Europa te kunnen doen.

Kathleen Van Beveren, CEO Parcels & Logistics Eurasia bpost group: “bpost group doet meer dan pakjes uitreiken: het hele proces dat er aan voorafgaat – van opslag van producten, over verwerken en klaarmaken van bestellingen tot transport – nemen we voor onze rekening. Zowel retailers als e-tailers zijn op zoek naar een partner die dit hele logistieke proces voor zijn rekening neemt. De vraag naar een wereldwijde speler die een omni-commerce strategie mee waarmaakt, is groot. Ons aanbod speelt hierop in. Onder andere deze samenwerking met Nedcargo bevestigt dit.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*