Altijd op het juiste spoor met een krachtig WMS

Met meer dan 320 vestigingen in 18 landen is ID Logistics een internationale speler in de wereld van contractlogistiek. Om goed te kunnen inspelen op de veeleisende e-commercebehoeften die voortdurend evolueren, werkt de logistiek dienstverlener al sinds het begin samen met Generix Group. “De voordelen die het Generix warehouse management systeem ons brengt zijn essentieel en tastbaar en zorgt ervoor dat we niet van het juiste spoor afwijken,” zegt plantmanager Alfonso Rosa.

Met een evenwichtige klantenportefeuille in sectoren zoals retail, industrie, detailhandel, gezondheidszorg en e-commerce, biedt ID Logistics technologische oplossingen die gericht zijn op duurzame ontwikkeling. In 2017 startte de logistiek dienstverlener een samenwerking met Mediamarkt, voornamelijk om hun online behoeften te vervullen. “Beide partijen hebben samen geleerd en zich aangepast aan een markt die zo wispelturig en gespannen is als e-commerce, waar je je voortdurend moet proberen aan te passen om beter te worden en niet achter te blijven,” weet Carla Schoorens van Generix Group. “Gedurende deze periode hebben ze zich als partners ontwikkeld en aangepast, zowel aan de toename van de volumes (vooral tijdens de lockdown als gevolg van de Covid-19 pandemie) als aan de veranderingen in de processen die noodzakelijk waren.”

Veeleisende e-commercebehoeften

Bij ID Logistics moesten we inspelen op de veeleisende e-commercebehoeften die voortdurend evolueren, legt Rosa uit. “Wij waren op zoek naar een WMS dat zich kon aanpassen aan de door onze klanten gevraagde veranderingen en dat bovendien de verschillende operationele processen kon ondersteunen. Het Warehouse Management Systeem zou ons in staat stellen de dagelijkse processen in onze magazijnen te automatiseren en te optimaliseren, menselijke fouten tot een minimum te beperken en de betrouwbaarheid van de dienstverlening en bijgevolg het imago van ons bedrijf te verhogen.

We waren ook op zoek naar een systeem dat alle gegevens zou opslaan en ons daarover in realtime informatie zou geven, zodat wij elk probleem binnen de kortst mogelijke tijd zouden kennen en op passende wijze zouden kunnen reageren. Ongetwijfeld zou deze goede dienstverlening onze klanten te goede komen.”

Expert in supply chain tools

Het WMS van Generix Group bleek de perfecte kandidaat. Rosa: “Wij waren op zoek naar een krachtig WMS voor de werking van onze klant Mediamarkt, die voortdurend groeit, niet alleen in volume, maar ook in technologische innovaties. Daarom hadden we een bedrijf nodig dat een expert was in dit soort supply chain tools en dat in staat was ons oplossingen te bieden en snel te reageren op mogelijke problemen of verbeteringen in het bedrijf. Dit alles vinden wij terug bij Generix Group, een bedrijf dat al sinds het begin met ID Logistics samenwerkt. Op operationeel niveau stelt het WMS ons in staat processen te automatiseren en ook gegevens in realtime te visualiseren, wat ons helpt veel sneller te zijn bij het oplossen van elk soort probleem of incident dat we hebben. De samenwerking met een technologische partner zoals Generix Group, die goed op de hoogte is van de technologieën die worden toegepast in de supply chain, helpt ons om te verbeteren en onze klanten te begeleiden in alle behoeften die zich voordoen.”

Met meer dan 30 jaar ervaring en volledig omnichannel houdt Generix WMS de balans tussen een betere klantenservice en productiviteit, kostenoptimalisatie en wendbaarheid in evenwicht. Of u nu een fabrikant, omnichannel distributeur, of logistieke dienstverlener bent, ongeacht de grootte van uw magazijnen, uw logistieke kosten verminderen vormt een belangrijke drijfveer voor uw rentabiliteit.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*