Besparen met automatisch magazijnbeheer

TIM0219

Minder administratie, real-time informatie over uw voorraad en een vlotte opvolging van uw goederen, het zijn slechts enkele voordelen van het automatiseren van het magazijnbeheer. TracingInMotion is gespecialiseerd in systemen die de traceerbaarheid van artikels binnen de vier muren van een bedrijf, dat wil zeggen warehouse en productie, verhogen, zowel op niveau van de software als hardware. Een gesprek met sales manager Joleen Vandenberghe.

TracingInMotion biedt automatiseringsoplossingen voor bedrijven met een klein tot middelgroot magazijn die al gebruik maken van een ERP pakket zoals Kluwer Briljant, Vero, DBFact, Navision, SAP, AFAS, enz. “We kunnen met onze TRAC WMS oplossing het magazijnbeheer volledig automatiseren op basis van barcodes en mogelijk ook RFID, zodanig dat alle logistieke transacties in het magazijn van ingang tot uitgang gevolgd kunnen worden,” zegt Joleen. “TRAC is ons standaard WMS en heeft een modulaire architectuur, dat wil zeggen dat we modules kunnen in- of uitschakelen afhankelijk van de behoefte van de klant. Zo houden wij het laagdrempelig om in te stappen in digitaal magazijnbeheer.”

Barcodes
TRAC WMS is volgens Joleen de perfecte oplossing voor bedrijven die binnen hun huidige ERP pakket tegen logistieke problemen aanlopen. “De ERP gegevens worden verrijkt met extra informatie van logistieke aard en in ons systeem bewaard. Gegevens worden over een WiFi/GPRS netwerk uitgewisseld met mobiele terminals, labelprinters en een webinterface op de desktop computers. We verzorgen behalve de software ook de implementatie van de hardware bij bedrijven, gaande van WiFi netwerken tot barcodescanners tot (label)printers. Alle transacties in TRAC WMS worden namelijk geregistreerd via barcodes of tags. Specifiek voor de labelprinter leveren we nog een standalone oplossingen TRACLAB om via een eenvoudige webinterface snel etiketten te kunnen afdrukken. Onze scanners draaien bovendien allemaal op het moderne Android besturingssysteem. Een derde variant tot slot is TRAC CDY, specifiek gericht op B2B, waarbij bedrijven hun klanten toegang kunnen geven om te shoppen in het warehouse volgens het Carrefour principe. Daarnaast zijn er ook nog een aantal specifieke pakketten ontwikkeld voor nichemarkten zoals voeding, pharmacie, parapharmacie, health care, …”

Unieke inzichten
Een geautomatiseerd warehouse biedt vele voordelen. Een vermindering van het aantal administratieve handelingen en een beter overzicht op de voorraad zijn volgens Joleen belangrijke voordelen. “Ook reduceert een WMS de kans op fouten. Er hoeft niets manueel meer overgetypt te worden. En wat niet fout geleverd wordt, komt ook niet retour. Een WMS geeft bovendien inzichten die je zelf niet zou kunnen opmerken, zoals het herkennen van slow of fast runners in de voorraad. Ook biedt het inzicht hoe je best aan wave picking of crossdocking kunt doen.”

De software van TracingInMotion koppelt volgens Joleen heel flexibel met een ERP systeem. “We hebben koppelingen met meer dan vijftien verschillende ERP systemen. Afhankelijk van de grootte van een warehouse, het aantal modules en de hoeveelheid magazijniers duurt een gemiddelde implementatie zo’n drie maanden.”

Gratis ROI berekening
Om u een idee te geven over de te verwachten besparingen, heeft TracingInMotion een calculatiemethode uitgewerkt gebaseerd op statistische gegevens van haar klanten. “Met wat cijfermateriaal van u kunnen we de Return on Investment (ROI) van een Warehouse Management System kwantificeren.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*