Eén aanspreekpunt voor alle interne transportsystemen

E-commerce swingt de pan uit. Steeds meer mensen bestellen online. In alle distributie- en sorteercentra is het flink aanpoten om alle orders tijdig te verwerken. Interne transportsystemen zijn anno 2021 welhaast onmisbaar geworden. Dat weet ook David Taverniers, General Manager bij Easy Systems. “Dankzij ons complete gamma zijn wij dé aanspreekpartner voor alle interne transportsystemen, van advies tot installatie.”

Easy Systems is volgens Taverniers één van de weinige spelers in de Benelux die zijn eigen transportsystemen zelf ontwikkelt en bouwt. “We extruderen onze eigen profielen en laten zelfs onze eigen motorunits bouwen. Dat is direct ook onze sterkte. We hebben een heel divers pakket en zijn daarmee heel flexibel en in staat om voor elke uitdaging een passende transportoplossing te voorzien. We sturen dus niet in één bepaalde richting, zoals we soms terug horen van concullega’s.”

Drie productgroepen

Het gamma van Easy Systems concentreert zich rond drie gestandaardiseerde productgroepen: transportbanden, rollenbanen en kettingbanen. “Dat zorgt ervoor dat klanten, die meestal een combinatie van deze transportsystemen nodig hebben voor het automatiseren van hun interne logistiek, gewoon bij één adres terecht kunnen,” zegt Taverniers. “Afhankelijk van de toepassing kunnen onze systemen individuele pralines transporteren, maar ook hele zware pallets en alles daartussen in dozen of zakken. Al onze oplossingen gaan uit van een standaard set aan functionaliteiten die eenvoudig te configureren en modulair zijn uit te breiden.”

Gekend in Europa

Easy Systems is van origine een puur Belgisch bedrijf met twee vestigingen in België en sinds kort ook een vestiging in Nederland, inclusief eigen engineeringsafdeling. “Alle interne transportsystemen die we in de Benelux ontwerpen en engineeren, worden ook door onze eigen mensen geplaatst. Buiten de Benelux werken we samen met constructie- en servicebedrijven, zodat we ook daar een passende ondersteuning kunnen geven in alle andere landen in Europa,” zegt David met gepaste trots. Want vooral ook buiten de Benelux worden de concepten van Easy Systems gewaardeerd. “In samenwerking met integratoren hebben we transportsystemen geleverd in de magazijnen van Alibaba, Amazon, Pfizer, Bpost, AkzoNobel, Segafredo, PepsiCo, McCain en ga zo maar door.”

Demontabel

Weliswaar levert Easy Systems veel aan de grote spelers in de markt, ook voor kleine toepassingen zijn de interne transportsystemen uitermate geschikt, stelt Taverniers. “De helft van onze omzet bestaat uit opdrachten die kleiner zijn dan 20.000 euro. Het gaat dan vooral om individuele transportsystemen die het leven van de medewerkers in het magazijn of produktie aanzienlijk vergemakkelijken. Bovendien zijn onze systemen ook zeer flexibel en in een later stadium eventueel perfect aan te passen. De waarheid van vandaag is niet die van morgen. We leven in een zeer veranderende markt. Onze systemen worden modulair gebouwd, zijn demontabel en alle materialen zijn te hergebruiken in een gewijzigde vorm. Dat hebben we al eens bewezen voor Alibaba, waar een van onze installaties werd verplaatst van Madrid naar Barcelona en nu opnieuw op het punt staat verplaatst te worden naar Nederland.”

Om de drempel voor het investeren in een interne transportoplossing nóg verder te verlagen, zet Easy Systems binnenkort een nieuwe configurator live op de website. “Op basis van een aantal parameters wordt automatisch het benodigde transportsysteem geconfigureerd, detailtekening ter beschikking gesteld en een prijsindicatie afgegeven. Tegen eind dit jaar staat de eerste fase van de configurator live.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*