Futureproof warehouses

Active Ants is in 2010 opgericht met het idee om e-fulfilment door middel van innovatie, automatisering en het werken met robots, accurater en efficiënter te laten zijn. Sinds de inlijving door bpost group groeit het bedrijf explosief en opent het ene warehouse na het andere. Allemaal sterk geautomatiseerd met onder andere een Autostore. Voor de plaatsing en installatie van deze Autostore wordt er dankbaar gebruik gemaakt van de internationale expertise van Swisslog, specialist in logistieke automatisering.

Gezien onze ambitie om internationaal fors op te schalen, waren we op zoek naar een partner die ons hierin kon ondersteunen, begint Gert Hellemans, General Manager Belgium bij Active Ants. “In Swisslog hebben we die partij gevonden die constructief kan meedenken, flexibel is en ons de juiste internationale ondersteuning kan geven. In eerste instantie hebben we samen de uitbreiding van ons warehouse in België opgepakt met de implementatie van Autostore, een gerobotiseerd opslag- en orderverzameloplossing. Vervolgens hebben we dat concept gekopieerd naar onze vestiging in Duitsland en recent in het Engelse Northampton, waarvan de opbouw net is afgerond.”

Autostore

Het concept van Autostore past volgens Hellemans perfect bij de visie en de structuur van Active Ants. “Het is een ideale oplossing voor ons, omdat we ons richten op sectoren met kleine tot middelgrote producten. Qua opslag- en orderpickcapaciteit is Autostore ongeëvenaard. In vergelijking met een traditioneel ingericht warehouse met rekken en stellingen neemt Autostore tot zes keer minder ruimte in per vierkante meter. Swisslog heeft de complete integratie verzorgd in België, Duitsland en de UK, vanaf de eerste schetsen en de indeling tot de realisatie en inbedrijfstelling. En dat op inmiddels alweer drie locaties.” De capaciteit verschilt weliswaar per locatie, maar in Duitsland en België gaat het om een oppervlakte van gemiddeld 10.000 m2 met een capaciteit van 80.000 ‘bakken’. De set-up in Groot-Brittannië is met 23.000 m2 aanzienlijk groter. 

Hart van het bedrijf

Het automatische opslagsysteem vormt slechts een deel van de logistieke operatie binnen de warehouses van Active Ants. “Swisslog zorgt voor de correcte opvolging en koppeling aan ons eigen MAYA warehousemanagementsysteem”, legt Hellemans uit. Aan dit WMS, wat trouwens een eigen ontwikkeling is van Active Ants, is ook alle andere automatisatie gekoppeld. “Het vormt het hart van ons bedrijf. Ook de Autonome Mobiele Robots (AMR) die over de vloer rijden, dozenvouwmachines, inpakmachines, conveyors en transportbanden zijn softwarematig met elkaar verbonden. Onze warehouses zijn dus volledig geautomatiseerd: van inbound tot opslag en van orderpicken en verpakken tot sorteren achteraf.”

Onze ambitie is bouwen aan een hele duurzame logistieke operatie, zowel voor het milieu als voor onze medewerkers, resumeert Hellemans. “Door een sterke focus op automatisatie laten we het zware en repetitieve werk zoveel mogelijk door robots doen. In onze warehouses hoeven werknemers geen 20 kilometer per dag meer af te leggen onder hoge werkdruk. Het wordt overgenomen door robots. Juist het meer aangename en denkwerk dat overblijft, dát wordt uitgevoerd door onze werknemers. Het resulteert in een duurzaam model dat ook in de komende tien jaar nog altijd futureproof is.”

Over Swisslog

Swisslog levert naast betrouwbare, modulaire serviceconcepten vooral data driven- en robotoplossingen voor jouw logistieke automatisering. Door samen te werken met vooruitstrevende bedrijven, zetten we nieuwe standaarden in magazijnautomatisering om toekomstbestendige producten en oplossingen te kunnen leveren. Als onderdeel van de KUKA Group, vertrouwen onze klanten op de competentie van meer dan 14.000 gepassioneerde medewerkers over de hele wereld. Voor meer informatie: https://www.swisslog.com/

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*