Ga internationaal!

inter

De totale omzet in e-commerce in 2014 werd geschat op zo’n 1,6 triljoen dollar. Een serieus bedrag, maar volgens Craig Baines van Landmark Global zal die omzet in 2020 meer dan verdubbeld zijn. “E-commerce zal een steeds groter belang innemen in de totale retailketen.” Baines is wel nog sceptisch over de crossborder activiteiten van Europese retailers, die blijven volgens hem een beetje achter. “Vreemd,” vindt hij, “want internationaal zaken doen is essentieel voor het bestaansrecht van een e-tailer in de (nabije) toekomst.”

Crossborder gaan vraagt volgens Baines de nodige investeringen. “Het is niet alleen een kwestie van het vertalen van een webshop. Zoek een partner die je helpt met je internationale ambities en denk ook na over de logistiek. Want, om serieus genomen te worden in het buitenland is een lokale aanwezigheid een must,” meent Baines. “Je zult producten binnen 1 tot 2 dagen moeten kunnen uitleveren aan de ontvanger. Communicatie daarin is ook key; de ontvanger wil weten waar zijn product zich bevindt in het logistieke proces en van elke processtap op de hoogte worden gehouden. Nieuwe ontwikkelingen, zoals een verzendlabel met chip (RFID), kunnen daarin een belangrijke rol gaan spelen.”

Strategie

Baines wil nogmaals benadrukken dat een goede structuur van het logistieke proces ontzettend belangrijk is bij het uitstippelen van de internationale strategie. Hij geeft een voorbeeld. “Stel, je verkoopt als e-tailer wekelijks slechts een paar producten in China. Dat is dan nog te overzien. Maar, zodra de vraag explodeert – bijvoorbeeld door je producten op een lokale marketplace te verkopen – dan heb je wellicht een probleem. De logistiek zelf vanuit het thuisland verzorgen, kan dan een kostbare zaak worden, niet alleen qua logistiek, ook qua reputatie. Daarom is het goed samen te werken met partners die wel deze flexibiliteit kunnen bieden. En dat is vaak voor een e-tailer moeilijk te managen, zeker als je geen internationale ervaring hebt.”

Landmark Global biedt één logistieke oplossing voor alle markten waarin een e-tailer actief is of actief wil zijn. “Crossborder zaken doen brengt namelijk de nodige uitdagingen met zich mee. We verzorgen het complete pakket, inclusief alle internationale fiscale formaliteiten en werken met lokale, logistieke partners. We zijn dus op de hoogte van de lokale gebruiken, wensen en eisen van ontvangers, want die verschillen nogal per land.”

Meer vrijheid

De markt is volgens Baines getransformeerd naar een vragende markt. “De consument verlangt vandaag meer vrijheid en keuze in hoe hij zijn goederen beleverd wil krijgen. Een paar jaar geleden was alleen thuislevering voldoende, nu wil men ook pakjes kunnen ontvangen op het werk, bij afhaalpunten of in pakketautomaten, om maar enkele voorbeelden te noemen. Ik denk dat de volgende vijf jaar hierin nog veel meer nieuwe mogelijkheden bij komen. Met als doel het slagingspercentage van afleveren zo hoog mogelijk te krijgen. We zien nu al dat vervoerders meer flexibel zijn ingesteld en ook in de avond en in het weekend leveren. Of wat te denken van het afleveren van pakjes in de kofferbak van de auto of via een pakketkluis in de tuin? Ook hiermee is de markt druk aan het experimenteren en lopen er pilootprojecten.”

Transparant en betrouwbaar

Een goede reputatie, ook in het buitenland, valt of staat met een hoge mate aan betrouwbaarheid en transparantie, vindt Baines. “Het verschil wordt niet gemaakt op late cut-off times, maar door een simpele, stressvrije levering zonder verrassingen achteraf voor de ontvanger. Probeer daarom internationaal ook altijd de all-in prijs te vermelden bij het product, zodat bijvoorbeeld een ontvanger in de USA niet nog eens een extra bedrag aan de deur hoeft te betalen aan de medewerker van US Postal Services.”

Crossborder zaken doen is volgens Craig Baines een manier voor een e-tailer om risico’s te spreiden en kansen te vergroten. “Kom wel beslagen ten ijs en adopteer de lokale gebruiken van de verschillende landen door met de juiste partners samen te werken. De wereld ligt vervolgens aan je voeten,” zegt hij tot besluit.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*