Geïntegreerd online logistiek serviceplatform

iOn Logistics0418

 

Schoenmaker, blijf bij je leest. En dus borduurt het nieuwe iOnLogistics verder op het succesrecept van voorheen: een online serviceplatform voor de logistieke sector dat je van overal kan gebruiken en perfect communiceert met andere systemen.

iOnLogistics werd opgericht in 2015. Alle medewerkers hebben meer dan twintig jaar ervaring in de logistieke sector. Met hun order2cash-tool ‘iTOS’ en hun planningstool ‘TreeSixty’ bieden zij een logistiek platform voor zowel het plannen, rapporteren en factureren van transporten alsook alle types magazijnactiviteiten voor zowel logistieke dienstverleners als productiebedrijven.

Projectaanpak van A tot Z
Het hoofdkantoor bevindt zich in België met een developmentafdeling in Bulgarije. In totaal beschikt iOnLogistics over een veertigtal medewerkers. Alle activiteiten worden gemanaged vanuit België. “Al beperken we ons niet tot België. We hebben momenteel ook klanten in Nederland en GH Luxemburg. Onze doelstelling is om  heel West-Europa te bedienen. Momenteel voeren we al audits uit in Cadiz en Castellon in Spanje,” vervolgt Guy Van der Veken (Director Operations).

Dergelijke audits zijn de eerste stap van de projectaanpak van A tot Z die iOnLogistics biedt aan zijn klanten. “Er wordt een analyse uitgevoerd zodat het duidelijk is wat er exact moet gebeuren. De klant komt aldus niet voor verrassingen te staan bij implementatie,” vervolledigt Guy Van der Veken. Als tweede stap volgt dan de implementatie van het logistieke serviceplatform dat zowel voor bulk- als stukgoederen kan toegepast worden. Als volgende stap wordt er met de klant bekeken of er specifiek maatwerk nodig is. iOnLogistics blijft het project opvolgen, maar streeft wel naar de opleiding van medewerkers bij de klant zodat ze het hele softwarepakket zelfstandig kunnen runnen en bijsturen waar nodig.  

Naadloze communicatie met andere tools
Door gebruik te maken van iTOS en de planningstool TreeSixty kan een terminal zonder problemen beheerd worden. In deze logistieke paketten kunnen zowel bulk-, break-bulk als stukgoederen worden geconfigureerd, afhankelijk van de noden van de klant. Voor de andere toepassingen kan er naadloos worden geïntegreerd met andere softwaretools (vb boekhoudpakketten, …) via EDI. Op die manier creëert iOnLogistics het beste van twee werelden wat door de klanten als de beste oplossing gezien wordt.

De markt waarin deze tools kunnen worden ingezet, is zeer uitgebreid namelijk  terminals, 3PL/4PL service providers en productievestigingen met een magazijn om de productie aan te sturen. De grootte van het magazijn maakt niet uit, het systeem kan op elk type geconfigureerd worden. De software van iOnLogistics (iTOS/TreeSixty) draait momenteel in een dertigtal magazijnen met oppervlaktes van 1000 m2 tot 20.000 m2. Allicht past ook uw magazijn dus in het plaatje. Wil u meer weten? Neem dan gerust eens contact op met iOnLogistics voor een eerste gesprek.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*