Goed managen van data- en productstromen

diract-it

Orders komen tegenwoordig overal vandaan. Er zijn steeds meer plekken waar je producten kunt aanbieden. Behalve op de eigen website, kan een e-tailer ook gebruikmaken van het bereik van marktplaatsen. Volgens André van Rijn van Diract IT wordt het steeds belangrijker om voorraad-, order- en datastromen over en weer goed te managen. “Wij bieden met onze software vooral een toegevoegde waarde als de logistieke stromen complexer worden.” Van Rijn gelooft in het clusteren van voorraden waarbij de verschillende stromen door elkaar heen lopen.

Diract IT is opgericht in 2007 en heeft een eigen softwarepakket ontwikkeld onder de naam Ceyenne. Van Rijn: “Onze Ceyenne Software bestaat uit vijf producten, die als pakket maar ook losstaand geïmplementeerd kunnen worden. Dat gaat van systemen om producten en klant- en orderinformatie te managen tot aan software voor de fysieke verwerking van goederen, met dien verstande dat alle info uit verschillende bronnen afkomstig is. Parallel daaraan verzorgen we desgewenst ook business intelligence rapportages; door software intelligenter te maken, zijn systemen in staat om zelf automatisch beslissingen te nemen.”

Clusteren van voorraden
Logistiek voor e-commerce is volgens Van Rijn wezenlijk anders dan winkellogistiek. “Veel bedrijven houden zich van oudsher bezig met logistiek voor winkelbelevering of B2B palletleveringen. Dat is niet te vergelijken met e-commerce logistiek. We zien dan ook steeds meer de vraag vanuit deze partijen om hun proces ook in te gaan richten voor e-commerce. Bij e-commerce gaat het vaak om kleine aantallen, veelal stukgoederen. Dat vraagt om een andere benadering, zeker als je de twee stromen – winkelbelevering en e-commerce – ook nog door elkaar laat lopen.” Toch is dat laatste volgens Van Rijn een must. Voorraden splitsen is volgens hem inefficiënt en brengt onnodige voorraadrisico’s met zich mee. “We zien onszelf als omni-channel specialist. Onze software stelt e-tailers in staat om verschillende logistieke stromen in één magazijn door elkaar te laten lopen. Het clusteren van voorraden geeft de hoogste mate van flexibiliteit richting de verkoopkanalen. Dat maakt de concurrentiepositie alleen maar sterker.”

Standaard software
Van Rijn gelooft vooral in het gebruik van standaard software. “Maatwerk is qua beheer vaak veel bewerkelijker. Bovendien is er ook nauwelijks verschil in de gebruikelijke processen bij veel bedrijven. Daarom proberen we zo dicht mogelijk bij de standaard te blijven. Natuurlijk realiseren we ons terdege dat er soms zaken zijn die een bedrijf uniek maakt. Dat kan soms lastig in een standaard format te gieten zijn. Ergens komt er dan een punt dat je maatwerk zal moeten overwegen. Dat kunnen we dan realiseren met plug-ins. Ons devies luidt dan ook ‘daar waar mogelijk standaard, daar waar nodig maatwerk’. Al zal het maatwerk altijd wel tegen onze standaard oplossing aan ontwikkeld worden. Aan de voorkant van processen, bij de order entry, is het overigens vaak veel eenvoudiger om met maatwerk weg te komen. Daar wil je ook de beoogde flexibiliteit. Terwijl aan de achterkant, aan de kant van de logistiek, je niet al te veel moet willen afwijken. Maatwerk kost dan veel inspanningen.”

Het volledige pakket van Ceyenne Software biedt een totaaloplossing voor organisaties in de retail, e-tail, wholesale en logistiek dienstverleners. “De Ceyenne Software producten zijn allemaal webbased en eenvoudig te begrijpen. Daarnaast communiceert de software ook moeiteloos met andere software systemen en is dus eenvoudig te integreren in een bestaande IT infrastructuur. Diract IT richt zich met de Ceyenne Software op KMO’s met 50 tot 500 medewerkers. De software is met name geschikt voor partijen die in de omschakeling zitten van traditionele order entry processen naar oplossingen om complexe voorraad-, order- en datastromen op een juiste manier te managen,” zegt Van Rijn tot besluit.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*