‘Innovator in gemechaniseerd orderverzamelen’

Een klein jaar geleden heeft Savoye, een vooraanstaande integrator van geautomatiseerde, logistieke systemen en software, zijn strategie drastisch aangepast. Het bedrijf kondigde niet alleen aan dat het onder één enkel merk mondiaal verder wil groeien, maar dat het ook een bedrijf wil zijn met een sterke lokale aanwezigheid. Goede voorbeelden zijn het recentelijk opzetten van dochterondernemingen Savoye North America Inc., Savoye China en nu ook Savoye Benelux. Een gesprek met de Managing Director voor de Benelux, Peter De Henau.

Savoye heeft vanuit het verleden verschillende referenties in de Benelux. “Onder impuls van de nieuwe strategie willen we onze positie verder uitbreiden en uitgroeien tot een volledig autonome organisatie die in staat is om projecten te kunnen aanbieden, realiseren én onderhouden,” zegt De Henau. “Het speerpunt blijft gemechaniseerd orderverzamelen, waarvoor onze oplossingen zich bij uitstek voor lenen.” Het belang van orderverzamelen wordt volgens De Henau steeds groter door de vele nieuwe initiatieven die zullen ontstaan als gevolg van de groei in e-commerce en het terugdringen van de CO2-footprint. Hij voorziet de komst van hubs aan de rand van steden, fulfilment centra in oude pakhuizen en zelfs drive-in concepten voor afhaling. “Dat laatste gebeurt in Frankrijk al meer en meer.”

Twee divisies

Savoye onderscheidt twee divisies binnen de groep. De Henau legt uit: “De divisie advanced software richt zich op alle software-oplossingen voor de supply chain, van WMS, OMS en TMS tot specifieke software voor e-commerce. We beschikken over een volledig portfolio aan software-oplossingen om de totale logistiek te kunnen aansturen. Niet enkel voor volledig geautomatiseerde magazijnen, maar ook voor kleine(re) manuele magazijnen. De tweede divisie noemt zich advanced technology en gaat over de hardware in mechanisering. Het omvat een complete range van eenvoudig schaalbare systemen zoals de Plug & Play conveyors, ergonomisch uitgekiende fast picking werkstations, transportbanen en verpakkingsmachines. Een nog sterker voorbeeld is het X-PTS-shuttlesysteem, waarmee niet alleen grote maar zeker ook de ambitieuze middelgrote bedrijven hun logistiek kunnen verbeteren. Het X-PTS-shuttlesysteem kan naar wens worden aangevuld met gangpaden, shuttles en/of werkstations, zodat het systeem exact wordt aangepast op de groei in zowel opslagvereisten als goederenstromen.”

Voor de opslag en behandeling van pallets levert Savoye ook nog steeds haar bewezen Magmatic pallet-opslagsysteem. “Opnieuw zitten hier de kenmerken flexibiliteit en schaalbaarheid in vervat, want de oplossing kan perfect integreren in bestaande gebouwen met atypische vormen waarbij opslagvolume en in/uitslagsnelheid onafhankelijk van elkaar kan groeien. 

Al deze systemen zijn bovendien geschikt en geïnstalleerd in diepvriesomgevingen.”

Objectief advies

De Benelux biedt een gigantisch potentieel voor de Franse speler, maar blijkt tevens ook één van de meest competitieve markten. “Elke aanbieder, groot of klein, wil in deze markt aanwezig zijn,” weet De Henau. “Er zijn nog veel magazijnen met handmatige activiteiten of met een beperkte mate van mechanisatie. Soms komt dat door het korte-termijn denken, en de vrees van de investering en complexiteit, maar veelal ook vanwege de onbekendheid met de mogelijke schaalbaarheid van systemen in zowel oplossing als investering en de implementatie daarvan. Savoye kan daarin helpen met standaard en bewezen oplossingen die meegroeien met de klanten. We verzorgen consultancy en projectbegeleiding al vanaf de haalbaarheidsanalyse met een objectief advies. Behalve leverancier van oplossingen, zijn we ook een integrator en zullen het niet nalaten – als een project daarom vraagt – oplossingen van derden mee te nemen in het totaalconcept.”

Flexibel uitbreidbaar

De grote kracht van Savoye is volgens De Henau dat het bedrijf met klanten kan meegroeien. “We bieden niet alleen grote gemechaniseerde oplossingen aan, maar bouwen ook kleine installaties met een WMS, conveyor, dozensluitmachine of zonepicksysteem. Alle concepten zijn flexibel uitbreidbaar en schaalbaar in volume, prestaties en systemen. Meestal mechaniseren bedrijven een klein deel van hun magazijnactiviteiten om dan later naarmate ze groeien uit te breiden met andere systemen. Uniek zijn bovendien onze JIVARO-verpakkingsmachines, die automatisch de dooshoogte aanpassen op de inhoud. Dat is niet alleen efficiënt bij het laden, maar levert ook een sterk milieuvoordeel op. Er hoeven immers minder vrachtwagens de weg op en dat reduceert de CO2-voetafdruk van de logistiek. Deze machines zijn onlangs geïnstalleerd in het ‘e-fulfilment center van de toekomst’ van Active Ants in Roosendaal. Bijzonder is bovendien dat een full-colour printer is geïntegreerd in de verpakkingsmachine om het deksel te kunnen personaliseren. Met recht een toekomstbestendige oplossing.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*