Magazijnruimte tot wel 80% efficiënter benutten

Storeganizer0418

 

Opslagkosten per vierkante meter optimaliseren en de orderpicking zo efficiënt mogelijk organiseren vormt een eeuwige uitdaging. Palletten doen het prima bij snel roterende producten met een groot volume. Maar wat als het om kleinere slow movers gaat die maar af en toe uit voorraad besteld worden, zoals reserveonderdelen of zeldzame boeken? Hier kan Storeganizer een uitkomst bieden. Dit innovatieve, compacte opslagsysteem biedt een slim-fit oplossing voor kleinere, traag roterende artikelen en zorgt ervoor dat de magazijnruimte tot wel 80% efficiënter benut kan worden. Ellen Hesters van DistriMedia, als logistiek manager een actieve gebruikster van Storeganizer, vertelt over haar ervaringen met deze oplossing.

Storeganizer stelt ons in staat om zoveelmogelijk SKU’s op een zo klein mogelijke oppervlakte te kunnen stockeren, begint Ellen. “Ook helpt het meer klanten aan te werven. Klanten met kleine volumes, te weinig voor een palletlocatie, betekent veel ruimteverlies in zowel de hoogte als diepte van een locatie. Storeganizer helpt die hoogte en diepte beter te benutten, zodanig dat we meer artikelen kunnen opslaan in dezelfde ruimte, zowel in een palletlocatie als in een volumelocatie.”

Flexibele oplossing
Bij binnenkomst bepalen we de afmetingen van de producten en het gewicht, vervolgt Ellen. “Op basis van die parameters bepalen we via de locatieplanner de meest ideale locatie. Het zorgt ervoor dat we de ruimte in heel ons magazijn, zowel de volume- als de palletlocaties, veel efficiënter kunnen vullen.” DistriMedia verzorgt het fulfilment voor diverse e-commerce partijen met verschillende artikelen. “Ook daarin is Storeganizer flexibel. We kunnen de locatie voorzien op bijvoorbeeld een standaard doosformaat, maar de ruimte ook kleiner of groter maken naar gelang de afmetingen van het product.” De verschillende maten bieden opslagoplossingen voor diverse soorten producten, vult Fréderique Debecker van Storeganizer aan. “Storeganizer gebruikt naast  standaardafmetingen, ook projectspecifieke afmetingen om de impact in het warehouse te maximaliseren. De oplossing kan op korte termijn opgemeten en geïnstalleerd worden. Dankzij de sterke textielvezels, dat het best te vergelijken is met het zeil van een vrachtwagen, bieden de opslagvakken tot tien jaar garantie zonder scheuren of barsten.”

Gebruiksvriendelijk
Distrimedia heeft Storeganizer nu een tweetal jaar in gebruik. “We zijn zeer tevreden over het systeem,” aldus Ellen. “Het is ook zeer gebruiksvriendelijk. Onze pickers vinden het een fantastisch systeem. Ze hebben geen transpallet meer nodig, hoeven niet meer te bukken om aan de diepste pallets te geraken en moeten niet meer op een gevaarlijke ladder staan. Storeganizer heeft dus ook de ergonomie in ons warehouse een heel pak verbeterd. Door de opdeling van een palletlocatie kunnen we locaties ook veel beter identificeren. Alle locaties zijn voorzien van een labelhouder voor een barcode om de kans op fouten en verlies te vermijden.” Fréderique kan dat beamen en voegt nog toe: “De vakken zijn bijvoorbeeld ook verkrijgbaar met verschillende extra opties zoals scheidingssystemen, front covers voor stofvrije opslag of front stops. En dankzij het universele ophangsysteem zijn de Storeganizer opslagvakken makkelijk te installeren in om het even welk magazijnrek. De textielvakken worden efficiënt opgehangen, tot vier rijen diep, en kunnen naar links of rechts rollen voor gemakkelijke toegang tot de achterste rij.”

DistriMedia heeft momenteel 128 palletlocaties omgezet in Storeganizer rekken. Dat komt volgens Ellen neer op 3.600 locaties. Op de vraag of ze voornemens zijn het aantal locaties uit te breiden, antwoordt ze: “Dat is mede afhankelijk van de aard van de producten van onze klanten. Alle jaren gaan we in ieder geval minstens zestien palletlocaties vervangen door Storeganizer. En ondertussen hebben we ook een tweede magazijn in Sint-Niklaas in gebruik genomen. Ook daar zien we mogelijkheden tot efficiëntieverbeteringen met Storeganizer,” zegt Ellen tot besluit.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*