Moneyball-principes toepassen op de supply chain

In 1977 publiceerde Bill James een historisch handboek dat de empirische analyse van honkbal codificeerde. Tijdens het 2002-seizoen van Oakland A’s gebruikte General Manager Billy Beane deze datagedreven ‘Moneyball’-principes voor het opbouwen van een competitief honkbalteam. Dat leidde tot een Major League Baseball-record voor opeenvolgende overwinningen en een World Series-kampioenschap. Werner De Swaef van Knapp Benelux pleit voor het toepassen van ‘Moneyball’-principes op supply chain en gunt ons een kijkje in de keuken bij Würth Oostenrijk.

Je kunt niet hetzelfde doen op dezelfde manier en voor een lange tijd succesvol zijn, zo luidde destijds de conclusie van Billy Beane. We moeten anders denken. Je doel zou niet moeten zijn om spelers te kopen, maar om overwinningen te kopen. De Swaef: “Net zoals geweldige spelers alleen geen balspellen winnen, levert magazijnmechanisatie alleen geen succes op. Je hebt uitgebreide supply chain-software nodig die mensen en technologieën met elkaar verbindt en intelligente processen creëert. Om kosten te verlagen, winstgevendheid te maximaliseren en te groeien, moeten retailers zichzelf opnieuw uitvinden. Zonder dat kunnen ze het op de lange termijn niet volhouden.”

Volledig geïntegreerd

Onze intelligente intralogistieke software koppelt bedrijfsprocessen aan magazijntechnologie om een ​​consistent efficiënte en effectieve werking te garanderen, van het magazijnbeheersysteem (WMS) over het magazijncontrolesysteem (WCS) tot en met machinebesturingssystemen, vervolgt De Swaef. “Het is speciaal gebouwd voor onze flexibele, aanpasbare, netwerkgebonden magazijnhardware. Het is ingebouwd in plaats van vastgeschroefd. Het resultaat is dat onze hardware en software naadloos samenwerken op een volledig geïntegreerde en onderling verbonden manier die maximale waarde haalt uit je supply chain. De uniforme hardware- en softwareaanpak resulteert in slimmere, snellere en betere vervulling omdat het niet alleen gegevens verzamelt, maar ook analyseert, vergelijkt en gebruikt om continue procesverbeteringen aan te brengen. 

Datagestuurde supply chain

De Swaef: “De software van Knapp voorspelt, structureert en oriënteert gegevens, zodat je op het juiste moment de juiste beslissingen kunt nemen en het volledige potentieel van je supply chain kunt benutten. Om met de beroemde woorden van Billy Beane te spreken: ‘Luister niet te goed naar degenen die emotioneel gehecht zijn aan de status quo’. Wanneer je een datagestuurde supply chain omarmt, zeg je nee tegen de status quo. Je zegt nee tegen silo’s. Je zegt nee tegen inefficiënte operaties en je zegt nee tegen het nemen van beslissingen op basis van onderbuikgevoelens. v Wij zijn een technologiebedrijf en als innovators is de voortdurende ontwikkeling van onze producten essentieel. Zo blijven we een sterke en betrouwbare partner voor onze klanten wereldwijd.”

Toekomstbestendige uitbreiding bij Würth

Gestage groei bij Würth Oostenrijk betekende dat het bedrijf de grenzen van hun bestaande middelen had bereikt. “Knapp is al jaren onze vaste partner als het gaat om nieuwe logistieke oplossingen. Samen hebben we een toekomstbestendige oplossing kunnen ontwikkelen. Onze orderafhandeling is nu efficiënter en productiever dan ooit. We zijn nu goed voorbereid op toekomstige eisen,” zegt Stefan Gugerell, Procureur en lid van het managementteam verantwoordelijk voor logistiek en interne bedrijfsvoering bij Würth Handelsges.m.b.H. Het project kenmerkte zich volgens De Swaef door partnerschap, resulterend in een moderne, innovatieve uitbreiding die ecologische, sociale en economische aspecten harmoniseerde. “We vertrouwen op technologieën en processen die zorgen voor een milieuvriendelijke orderverwerking met een optimale kwaliteit.”

100 shuttles

Als het op orderverzameling aankomt, combineren we bij Würth de nieuwste generatie OSR Shuttle Evo en het innovatieve Pick-it-Easy Evo-werkstation maximale efficiëntie en productiviteit in een ergonomisch ontwerp. “De OSR Shuttle Evo voorziet de aangesloten Pick-it-Easy-werkstations just-in-time van goederen. Dit vermindert het lopen voor de werknemer en verhoogt aanzienlijk de productiviteit en de kwaliteit van het orderverzamelen. Beschikbare ruimte wordt optimaal benut dankzij het flexibele reksysteem en het strakke design. Meer dan 100 shuttles brengen de bakken en dozen constant waar ze nodig zijn – de OSR Shuttle ™ Evo levert de aangesloten Pick-it-Easy Evo-werkstations en de verzendrobots flexibel en in de juiste volgorde. Voordat voltooide bestellingen van klanten worden verzonden, gaan ze door verschillende stations voor kwaliteitscontroles om een ​​foutloze levering te garanderen en de klanttevredenheid te verhogen.” 

De nieuwe oplossing bij Würth omvat ook twee verzendrobots die het zware werk overnemen. “De knikarmrobots palletiseren de dozen en herbruikbare bakken volautomatisch, waardoor de medewerkers vrijkomen voor vitale maar minder inspannende taken,” legt De Swaef uit. “Elke robot werkt met 8 verzendpallets tegelijk. Ze bouwen de pallets ruimte-effectief en in de juiste volgorde op. Tot 7.000 pakketten per uur worden op verzendpallets geplaatst die vervolgens naar klanten in heel Oostenrijk gaan. Door de nieuwe uitbreiding is het aantal verzenddozen verkleind. Het gebruik van herbruikbare verpakkingen bespaart bovendien 20 ton plastic folie per jaar.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*