Opvullen, beschermen en meer

Twaalf jaar geleden gestart met een machine die uit kartonafval opvulmateriaal maakt, inmiddels is Van Lieshout Packaging uit Helmond uitgegroeid tot een speler van formaat. Behalve het plaatsen van machines voor de productie van opvul- en beschermmateriaal, wordt de verpakkingsspecialist regelmatig ingeschakeld voor het optimaliseren van de complete inpakafdeling bij bedrijven. Uiteraard inclusief het leveren en plaatsen van alle apparatuur. En dat alles op een zo duurzaam mogelijke manier.

Na een carrière bij een milieuadviesbureau gooide Bjorn van Lieshout zo’n twaalf jaar geleden het roer om. “Ik heb altijd al een affiniteit gehad met verpakkingen en verpakkingsmaterialen”, zegt Van Lieshout. “Overigens met dank aan mijn vader die werkzaam was in deze industrie en altijd met boeiende verhalen thuiskwam. Via, via ben ik vervolgens in aanraking gekomen met een bedrijf uit Duitsland die machines produceert waarmee uit kartonafval opvulmateriaal wordt gemaakt. Al snel had ik de exclusieve vertegenwoordiging voor de Nederlandse en Belgische markt. De VLP Kartonshredder is nu nog steeds één van de hardlopers in ons assortiment.”

Graspapier

Vanaf het begin had Van Lieshout de ambitie om zich te specialiseren in de wereld van opvul- en beschermingsmateriaal. “En dan bij voorkeur op een zo duurzaam mogelijke manier”, voegt hij eraan toe. Dat zal vast te maken hebben met zijn roots bij het milieuadviesbureau. Inmiddels heeft Van Lieshout Packaging een ruim assortiment aan machines die uit papier of karton opvulmateriaal produceren. “Qua duurzaamheid is hierin veel mogelijk. Zo is het zelfs mogelijk om met graspapier te gaan werken. Ook kunnen we het opvulmateriaal uitvoeren in een kleur.” Of dat duurzaam is? “Jawel hoor, natuurlijk ongekleurd is het meest duurzaam, want het vergt geen extra behandeling (energie), maar voor het inkleuren wordt inkt op waterbasis gebruikt dat het latere recyclingproces niet verstoort.”

100% duurzaam

Behalve de papieren buffers heeft Van Lieshout Packaging ook een lijn met luchtzakjes. “Papier is niet voor iedereen een oplossing”, weet Van Lieshout. “Ook daarin is weer van alles mogelijk, zowel qua kleurgebruik als qua duurzaamheid. Het is al heel gebruikelijk dat grondstof voor 50% uit gerecycled materiaal bestaat, maar sinds kort bieden we ook een 100% gerecyclede variant aan. De inkoopprijs daarvan ligt wat hoger, maar om zoveel mogelijk bedrijven aan deze duurzame variant te helpen, houden we de verkoopprijs gelijk aan de 50%-variant. Daarnaast hebben we ook een 100% biologisch afbreekbare folie in ons programma, gecertificeerd en wel. En met de fixeerverpakkingen maken we een combinatie tussen karton en plastic. Ook dit type verpakking is in vele soorten en maten te verkrijgen en kan afhankelijk van de gekozen folie ook als retourverpakking worden gebruikt.”

Werkplekoptimalisatie

Door de verregaande expertise in verpakkingsmaterialen en -machines, wordt Van Lieshout Packaging steeds vaker ingeschakeld voor complete werkplekoptimalisaties. “Voor een klant in Venray hebben we onlangs de gehele verpakkingsafdeling ingericht. Op een relatief klein oppervlak wisten we 30 paktafels te integreren. We hebben de hele inrichting geleverd en geplaatst, compleet met rollenbanen, bunkers voor buffervoorraden en alle machines. Absoluut een mooi referentieproject voor ons.” 

Volumereductie 

Van Lieshout Packaging levert voor verschillende klanten ook de dozen, die in Helmond in de tussenopslag worden ‘bewaard’ en just-in-time worden uitgeleverd. “Om in te spelen op volumereductie zijn volgens Van Lieshout de collomoduul dozen een geschikte oplossing. “De dozen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en afgestemd op een Europallet of postkar. Van loze ruimte tussen de dozen is dan geen sprake meer. Daarnaast kunnen dozen in volume gereduceerd worden door het aanbrengen van rillijnen. Men kan een doos, die niet volledig gevuld is, dan insnijden tot aan de rillijn en keurig strak dichtvouwen. Dit proces kunnen we ook volledig automatiseren met machines zoals de Boxminimizer.”

Een doos in bruin karton of een gepersonaliseerde doos? Het is allemaal mogelijk bij Van Lieshout Packaging. “We hebben zelfs een eigen designer in dienst om aan elke verpakking een persoonlijk tintje te geven.” Benieuwd naar de mogelijkheden of geïnteresseerd in één van de machines? “We bieden de mogelijkheid tot een proefplaatsing op locatie zodat onze klanten geheel vrijblijvend de machines zelf kunnen testen en ervaren.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*