Astro WMS® is het brein van het PicPac-warehouse

Iedere logistieke operatie heeft een warehousemanagementsysteem (WMS) nodig. Een optimale aansturing van het warehouse is cruciaal om snel te kunnen inspelen op vraag en aanbod. Dat geldt zeker ook voor de complexe warehouseoperatie van PicPac met een Autostore-systeem, vele duizenden palletplaatsen en een levering aan 24 landen. Ze vertrouwen al meer dan zeven jaar op het brein van Astro WMS®, een product van Consafe Logistics.

PicPac verzorgt de gehele logistieke operatie voor bedrijven van World Wide Lighting (WWL), een holding met vijftien webshops waaronder Lampdirect.nl. Met het hoofdkantoor in Helmond, verkoopkantoren in onder andere Duitsland en Frankrijk en een inkoopkantoor in Taiwan is WWL een gevestigde naam in de wereld van de verlichtingsindustrie. PicPac verzorgt de logistieke operatie vanuit het warehouse in Eindhoven. “We hebben sinds vorig jaar juli een Autostore-systeem geïmplementeerd met 9.000 kratlocaties en hebben daarnaast nog eens 13.000 palletplaatsen ter beschikking,” zegt Jacob Otter, Operations Manager bij PicPac. 

Beste papieren

Ruim zeven jaar geleden heeft PicPac de keuze gemaakt om met Consafe Logistics in zee te gaan, omdat Astro WMS® de beste papieren heeft om onze operatie te ondersteunen, vervolgt Otter. “Zowel qua gebruiksvriendelijkheid, qua communicatie met onze andere software en systemen, zoals SAP en Magento, als qua mogelijkheden. Zoals ik Consafe Logistics heb leren kennen, is het een partij die bereid is zich te verdiepen in onze behoeften en daar passende oplossingen in te voorzien die ons verder helpen in het proces. Een recent voorbeeld daarvan is het implementeren van Multipack, waar mijn collega Lars de laatste maanden druk mee bezig is geweest.” Lars Hendriks, Warehouse Manager bij PicPac, geeft een voorbeeld van Mulitpack: “Stel, een klant bestelt tien stuks lampen. Aanvankelijk zouden we op dat moment tien aparte lampen picken. Met Multipack hoeft dat niet meer en kunnen we een complete omverpakking naar een klant sturen. Dat soort initiatieven komen van ons en worden door Consafe Logistics heel adequaat opgepakt en vertaald naar een oplossing met koppeling naar de voorkant (Magento) en met ons ERP-systeem in SAP.”

Op maat configureren

Het Astro WMS® is een alles-in-een pakket, maar volledig op maat de configureren. Lars: “Consafe Logistics heeft het WMS aan onze specifieke behoeften aangepast. Het mooie is dat ze ook openstaan voor optimalisaties. Het antwoord ‘nee’ komt niet in het woordenboek voor. Ze denken voortdurend in oplossingen om ons zo goed mogelijk verder te helpen. Eventuele optimalisaties worden vervolgens in een nieuwe release meegenomen, zodat ook andere klanten ervan kunnen profiteren.” Jacob vult aan: “Ik heb in het verleden met veel WMS-systemen gewerkt, waarbij altijd wel irritaties aan het licht kwamen. Aan Astro WMS® heb ik me nog geen seconde geïrriteerd. Dat heeft overigens ook te maken met de fijne samenwerking die we met Consafe Logistics ervaren. Ze zijn altijd bereid om net dat stapje extra te zetten, zodat je als klant het gevoel hebt dat je serieus genomen wordt. Dat is wel zo prettig, gezien onze ambities om jaarlijks 20-30% te willen groeien. Dat vraagt om een flexibel, schaalbaar én zeer uitgebreid WMS. Astro WMS® vormt het brein van onze warehouse-operatie.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*