Regie in het warehouse met een sturend WMS

Warehouses vervullen een cruciale rol in de logistieke keten. Want hoe efficiënter een magazijn, hoe hoger de uiteindelijke productiviteit en tijdswinst. Om die efficiëntie te bereiken, biedt Centric Locus WMS: een betrouwbaar, intelligent en sturend WMS voor retail, groothandel, e-commerce, 3PL én productie. 

Christiaan van den Bos (accountmanager Supply Chain Solutions bij Centric) noemt Locus WMS een best-of-breed-oplossing. “Het systeem koppelt met een ERP en ondersteunt complexe magazijnoperaties op een sturende manier. Daarbij houdt Locus WMS de regie op de werkvloer.” 

Gebruiksvriendelijk 

Een ander pluspunt dat Christiaan noemt, is dat iedereen met het systeem uit de voeten kan. “Het systeem geeft medewerkers duidelijke, enkelvoudige opdrachten. Orderpickers hoeven niet veel ervaring met het systeem te hebben, om het onder de knie te krijgen. En dat is gunstig, want zo kun je snel van de voordelen profiteren.” 

In dienst van de klant

Dat de efficiency toeneemt, heeft volgens Hans Jansen (businessunitmanager Logistic Solutions bij Centric) vooral te maken met de ingebouwde rekenregels. “Daarnaast koppelt het systeem met alle mogelijke vormen van randapparatuur, zoals pick-to-light, inpakmachines, lopende band et cetera. Locus is enorm flexibel en kan het allemaal aansturen.” Hans zegt verder dat Centric zich sterk focust op de behoeften van haar klanten. “Een warehouse is een dynamische omgeving. Er is altijd ‘beweging’, bijvoorbeeld door nieuwe producten, ander bestelgedrag, nieuwe of gewijzigde locaties, of implementatie van nieuwe apparatuur. We investeren daarom veel in de relaties met onze klanten en staan ze bij om verbeteringen of aanpassingen snel door te voeren.”

Inzicht

Locus WMS biedt ook real-time KPI-overzichten, advanced shipping, integratie met transportmanagement, dashboardfunctionaliteit en een geïntegreerde voice-applicatie.  “Door de hoge mate van efficiency dat het systeem zo realiseert, krijgen gebruikers meer grip op en inzicht in hun processen, ongeacht waar de magazijnen staan”, zegt Marlies Callant (businessunitmanager bij Centric). “Ook over de landsgrenzen heen en in verschillende omgevingen. Hierdoor heeft het systeem een korte terugverdientijd.”

Christiaan vult aan: “Het WMS speelt ook in op het bieden van toegevoegde waarde. De laatste jaren hebben we sterk ingezet op de ontwikkeling van de Locus Material Handling Control-module, die zorgt voor een koppeling met alle mogelijke material handling systemen. Daardoor is het mogelijk om het gemechaniseerde proces volledig te integreren in het WMS, waarbij Locus als kapitein op het schip het warehouse als geheel optimaliseert. Ook richten we ons sterk op de meerwaarde van de data die Locus WMS genereert. Hoe kunnen we de gebruiker beter inzicht bieden?”

Value Added Logistics

Het bieden van Value Added Logistics (VAL) is volgens Christiaan ook een belangrijke troef van Locus WMS. “Dat is belangrijk voor een magazijn, omdat het bijdraagt aan het bestaansrecht van een retailer of logistiek dienstverlener. Denk aan het samenstellen van een kaasplankje in het magazijn, het feestelijk inpakken van een product of het samenstellen van display voor winkels. Het kan allemaal door Locus gestuurd worden en wel op twee manieren: als onderdeel van een proces of als een apart proces binnen een magazijn. Ook met omnichannel retailing weet Locus WMS raad.”

Locus WMS in de cloud

Hans verklapt tot slot dat Locus WMS in 2020 naar de cloud wordt gebracht. “Gebruikers kunnen straks kiezen voor een on-premise versie of een cloud-variant, waarbij de hosting eenvoudig kan worden uitbesteed. We ontwikkelen het systeem dus continu door en doen aanpassingen op het gebied van koppelingen met externe mechanisatie, data science en big data. Zo willen we onze opdrachtgevers helpen nóg meer analyses te doen en inzicht te krijgen.” 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*