WMS met de focus op gebruiksgemak

Warehouse Management Systemen (WMS) zijn er in alle soorten en maten. Niet zelden zijn ze onnodig complex ingericht wat het gebruiksgemak niet ten goede komt. Boxwise doet het anders. Het WMS is exclusief voorbehouden aan gebruikers van ERP-software van Exact en AFAS en heeft een 100% focus op gebruiksgemak. Voorkennis is niet nodig. Iedere medewerker in het magazijn kan er direct mee aan de slag zonder specifieke voorkennis.

Boxwise kent zijn oorsprong uit 2008 en is door Trancon ontwikkeld op verzoek van een distributeur op het gebied van fotografie en videoapparatuur om de processen in het magazijn te vereenvoudigen. “Zij maakten destijds gebruik van Exact software maar aan een goed WMS ontbrak het,” zegt Bram Minnee, commercieel directeur bij Trancon. “Daar is Trancon op ingesprongen en Boxwise is daar het resultaat van. We hebben met Boxwise een duidelijke focus op drie branches: webshops, groothandels en zorg & welzijn. En zoals gezegd altijd in combinatie met ERP-software van Exact en AFAS.”

Beperkte implementatietijd

Wij zetten met Boxwise heel erg in op de specifieke kennis en kwaliteiten van beide ERP-systemen en alle mogelijke verkoopkanalen rondom die systemen, vervolgt Minnee. “Het is een bewuste keuze. Boxwise integreert dan ook moeiteloos met deze ERP-software. Dat zorgt voor een zeer beperkte implementatietijd. Ook alle vervoerders integreren razendsnel via één koppeling. Dat leidt tot betrouwbare voorraadposities, minder pickfouten, minder retouren, tevreden medewerkers en tevreden klanten. En bovenal tot een efficiënt en georganiseerd magazijn met voorraadposities die kloppen. Je kunt wel blijven investeren in mensen, maar het investeren in slimme automatisering om processen slimmer en efficiënter in te richten is minstens zo belangrijk, zodat je intelligentie kunt toevoegen aan het logistieke proces.”

Standaard product

Gebruiksgemak staat voorop bij Boxwise. “We maken het de eindgebruiker zo makkelijk mogelijk door gebruik te maken van eenvoudige schermen met procesbegeleiding,” legt Minnee uit. “Of het nu een vaste medewerker in het magazijn betreft, een scholier, stagiair of ambulant medewerker ‘van de straat’, iedereen kan er direct mee aan de slag. Boxwise is bedacht en ontwikkeld vanuit de praktijk en niet vanuit een IT-achtige omgeving. Het standaard product is bovendien toepasbaar in meerdere branches, al bieden we bovenop ‘de standaard’ nog een bepaalde flexibiliteit met maatwerk. Dat laatste proberen we zo beperkt mogelijk te houden. We focussen ons immers op een eenvoudige gebruikersinterface en een snelle adaptatie door gebruikers.”

Hoog volume met afgepast aantal FTE

Boxwise kent een grote schare gebruikers over de verschillende branches. John Beerens, groothandel in beautyproducten, maakt sinds 2019 dankbaar gebruik van het WMS van Trancon. “Hier is voorzien in een koppeling met het rollerbaansysteem. Orders worden aangeboden aan de baan en in de juiste pickingzone van de baan geduwd. In de packing zone worden pakbon en transportetiket samengevoegd met de zending. Deze werkwijze maakt een hoog volume orders mogelijk met een afgepast aantal FTE.” Met Boxwise heeft John Beerens een partner in huis gehaald waarmee de groei in het aantal zendingen de komende jaren uitstekend kan worden opgevangen. “Daarnaast zijn we groot in de zorg in Nederland. Meer dan 25 ziekenhuizen vertrouwen op ons WMS. Met name die markt heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. De wet- en regelgeving dwingt ziekhuizen om de registratie op orde te krijgen, niet alleen voor betrouwbare voorraadposities maar ook voor track en trace van lot- en serienummers van bijvoorbeeld implantaten.”

Werken zonder Boxwise is voor veel van onze klanten eigenlijk ondenkbaar geworden. “We leveren een totaaloplossing, inclusief hardware zoals scanners en grote touchscreens zodat operators niet in de weer hoeven met een toetsenbord of muis. Ook weer met het oog op gebruiksgemak.” De kracht van Boxwise zelf ervaren? Vraag via de website een gratis demo aan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*