Nieuw logistiek vastgoedproject op Industriezone Genk-Zuid

Logistics Capital Partners heef de eerste kolom rechtgetrokken van zijn nieuwe project in Bilzen op Industriezone Genk-Zuid. De start van de constructie is een positief signaal in tijden van schaarse beschikbaarheden en weinig nieuwe speculatieve ontwikkelingen in logistiek vastgoed. Het project ligt vlakbij het Albertkanaal en beantwoordt aan de grote vraag naar hoogwaardige en duurzame logistieke ruimte op strategische locaties in Europa. Eind 2022 is het project klaar voor ingebruikname. Logistics Capital Partners, mede-opgericht door de Belg Kristof Verstraeten en met hoofdkantoor in Leuven, is een pan-Europees bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling en beheer van moderne faciliteiten voor de logistieke sector. 

Met de ontwikkeling van het 40.000 m² magazijn beantwoordt Logistics Capital Partners aan de grote vraag naar hoogwaardig logistiek vastgoed op strategische locaties in Europa. Enerzijds schoot in coronatijden de online verkoop de hoogte in en zijn retailers daarom op zoek naar extra ruimte.Anderzijds ondervonden producenten door de coronacrisis, en o.a. ook door de blokkering van het Suezkanaal vorig jaar, de kwetsbaarheid van de aanvoer van grondstoffen en onderdelen. Om minder afhankelijk te zijn van just-in-time bevoorrading uit het Oosten, en onvoorspelbare factoren als lockdowns of havens die gesloten worden, kiezen ze terug meer voor lokale productie en regionale stocks in distributiecentra dichterbij. 

Logistics Capital Partners speelt in op deze trends en ontwikkelt proactief kwalitatief logistiek vastgoed op toplocaties. Want logistieke ruimte die voldoet aan de hoogste duurzaamheids- en kwaliteitseisen van klanten is vandaag beperkt beschikbaar. In Vlaanderen was het aanbod nog nooit zo klein: minder dan 1% van de bestaande logistieke ruimte staat leeg. Bovendien heeft de bouwsector nog steeds te kampen met prijsstijgingen, tekorten aan personeel en materiaal, waardoor het aanbod op korte termijn beperkt is. 

Kim Cornille, Asset & Development Director bij Logistics Capital Partners licht toe: “Voor onze klanten en potentiële gebruikers is de ontwikkeling van dit project in Bilzen een grote troef. Wij zorgen in tijden van materiaalschaarste en personeelstekorten voor de zekerheid van de beschikbaarheid van kwalitatieve en duurzame magazijnruimte zonder vertragingen. Dankzij de medewerking van en de constante dialoog met onze partners blijven we op schema in de ontwikkeling. Eind 2022 zal het pand klaar zijn voor gebruik.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*