Veritas stroomlijnt logistieke operatie

Veritas is een Belgische winkelketen met winkels in België en Luxemburg. Als gevolg van de aanhoudende groei in e-commerce heeft het bedrijf fors geïnvesteerd in een herinrichting van het magazijn waarbij winkelorders en e-commerceorders ‘door elkaar heen’ kunnen worden gepickt. Als preferred supplier mocht Consafe Logistics het Astro WMS® verder uitbreiden en integreren met de nieuwe put-to-light systemen. Een gesprek met Geert Pannier van Veritas.

Met 120 winkels en een goedlopende webshop heeft Veritas in de afgelopen 130 jaar(!) een stevige positie verworven in België en Luxemburg. De retailketen biedt een uitgebreid gamma accessoires, ideeën en ingrediënten om zelf mee aan de slag te gaan of ready-to-wear.  “De laatste jaren zijn we bezig om het assortiment verder uit te breiden met accessoires voor heren en kinderen,” zegt Pannier. “Vanuit ons centraal magazijn in Tisselt worden zowel de winkelleveringen als de webshoporders verstuurd. De gehele logistieke operatie wordt sinds 2014 door Astro WMS® van Consafe Logistics afgehandeld.”

Volumes stijgen

In 2018 hebben we samen met Consafe Logistics de logistieke verwerking van e-commerceorders herbekeken en een oplossing uitgewerkt, nog voordat corona zijn intrede maakte vervolgt Pannier. “Voorheen werd de voorraad voor weborders gereplenished vanuit andere pickzones en verzameld in een aparte ‘weborderzone’ om van daaruit verder gepickt en verzonden te worden. Behoorlijk omslachtig en bovendien beperkte het picken zich tot maximaal elf orders per kar. Operationeel zagen we echter de volumes stijgen. Vooral na feestdagen of promo-acties waren we niet altijd meer in staat om orders op tijd buiten te krijgen. We moesten dus een oplossing bedenken om de komende drie tot vijf jaar in ieder geval weer vooruit te kunnen.”

Volledige integratie in Astro WMS®

De nieuwe opstelling in het magazijn van Veritas bestaat uit een schaalbaar put-to-light systeem “Dit is volledig geïntegreerd in Astro WMS®. In plaats van twaalf orders per kar, stelt warehouse nu zelf batches met weborders samen. Eerst worden de voorraden gepickt  doorheen alle pickzones met pick-to-light karren, geleverd door Inther,  gelijk aan het proces voor het picken van winkelorders. Vervolgens worden de bakken via een conveyor afgevoerd naar een van de twee put-to-light systemen waar de gepickte voorraad per klantorder uitgesorteerd wordt. Is een order van een klant volledig uitgevakt, dan worden label en orderbon automatisch geprint. Dit verhoogt de efficiëntie van het proces aanzienlijk,” zegt Pannier. “Voor Consafe Logistics was het ook de eerste keer dat er met een put-to-light systeem werd geïntegreerd, maar dat is allemaal uiterst soepel verlopen. De consultants van Consafe Logistics zijn zeer bekwaam en bereid om een stapje extra te zetten. Er wordt altijd (mee)gedacht in oplossingen. Dat is gewoon heel prettig.”

We kunnen nu toch wel zeggen dat we over een hele stabiele oplossing beschikken, die weinig tot geen problemen oplevert, resumeert Pannier. “En als er al problemen zijn, weten we die nagenoeg altijd zelf op te lossen. Het systeem werkt heel goed. We merken ook een stijging van onze operationele productiviteit met wel 30% specifiek voor de uitlevering van weborders. En de eindklant is ervan verzekerd dat hij of zij zijn pakketje op tijd ontvangt.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*