Samen minderen voor een duurzame transitie

Als één van de grootste verpakkingsleveran­ciers van de Benelux ondernemen wij steeds duurzamer en milieuvriendelijker. Dat doen wij ook, door samen met u te gaan voor minder. 

Minder CO2 

Sinds mei 2022 mogen wij ons officieel een ‘klimaatneutraal bedrijf’ noemen. Dat hebben wij in samenwerking met ClimatePartner ge­realiseerd. Wij maken serieus werk van CO2 reductie. Onze ambitie willen we waarmaken door zoveel mogelijk samen te werken met lokale partners en met leveranciers die duur­zaamheid net zo belangrijk vinden als wij. Onze opgebouwde kennis en ervaring op dit gebied stellen wij graag beschikbaar aan onze relaties. Zo ontwikkelen wij samen een betere leefom­geving voor ons en voor ons nageslacht. 

Minder materiaal 

Met de inzet van ons eigen Topa Institute, waar wij verpakkingen ontwikkelen en (transport-simulatie) testen, zetten wij in op het reduceren van materiaal. Onze engineers inventariseren eerst nauwkeurig de gewenste uitgangspunten van de klant. Dankzij onze meer dan 100 jaar ervaring kunnen wij een optimale verpakking ontwikkelen met steeds minder materiaal. Hoe we dat doen? Altijd in samenspraak met de klant. Altijd vanuit de filosofie dat het product optimaal beschermd moet zijn. Echter ook werkend vanuit het besef dat het reduceren van volume een significante bijdrage kan leveren aan het terugdringen van materiaal en van CO2 uitstoot door minder transportbewegingen. Daarnaast leveren wij duurzame en innovatieve verpak­kingsmaterialen, die met minder grondstoffen en lagere kosten geproduceerd worden. 

Minder afval 

Ons streven is bronnen zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Tijdens het ontwerpproces wordt door de engineers van ons Topa Institute veel aandacht besteed aan het reduceren van afval dat bijvoorbeeld tijdens het productieproces ontstaat. Daarmee wordt uiteraard de kostprijs van producten verlaagd en zorgen wij samen voor minder afval. Binnen dit kader hebben we natuurlijk ook oog voor actuele ontwikkelingen, zoals het toenemende gebruik van mono-mate­riaal voor verpakkingen. 

Minder kosten 

Het uitgebreide assortiment van Topa bevat een flink aantal artikelen die én duurzaam zijn én waarmee klanten flinke besparingen realiseren. Zo kost het produceren van een verzendzak veel minder verpakkingsmateriaal dan een doos. En zo is onze volledig recyclebare wikkelfolie Fiber Film dunner, sterker en elastischer dan een conventionele wikkelfolie, waardoor de folie zogt voor minder wikkelingen, meer palletsta­biliteit, 50% minder plastic afval en aanzienlijk lagere kosten.

Gaat u ook voor minder? 

Wilt u ook samen met ons minderen voor een duurzame transitie? Neem dan contact op met onze verpakkingsspecialist en vraag hoe u uw verpakkingsproces kunt verduurzamen. Bel 0252 245 200 of stuur een email naar verpakkingsspecialist@topa.eu. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*