Wij gaan voor minder

Als één van de grootste verpakkingsleveran­ciers van de Benelux ondernemen wij steeds duurzamer en milieuvriendelijker. Dat doen wij ook, door samen met u, steeds voor minder te gaan.

Minder CO2 

Sinds mei 2022 mogen wij ons officieel een ‘klimaatneutraal bedrijf’ noemen. Dat hebben wij in samenwerking met ClimatePartner ge­realiseerd. Wij maken serieus werk van CO2 reductie. Onze ambitie is om zoveel mogelijk samen te werken met lokale partners en met leveranciers die duur­zaamheid net zo belangrijk vinden als wij. Onze opgebouwde kennis en ervaring op dit gebied, stellen wij graag beschikbaar aan onze relaties. Zo kunnen wij samen een betere leefomgeving ontwikkelen.

Minder materiaal 

Met de inzet van ons eigen Topa Institute, waar wij verpakkingen ontwikkelen en (transport-simulatie) testen, zetten wij in op het reduceren van materiaal. Onze engineers inventariseren eerst nauwkeurig de gewenste uitgangspunten van de klant. Dankzij onze meer dan 100 jaar ervaring kunnen wij een optimale verpakking ontwikkelen met steeds minder materiaal. Hoe we dat doen? Altijd in samenspraak met de klant en vanuit de filosofie dat het product optimaal beschermd moet zijn. Maar ook werkend vanuit het besef dat het reduceren van volume een significante bijdrage kan leveren aan het terugdringen van materiaal en CO2 uitstoot, door minder transportbewegingen. Daarnaast leveren wij duurzame en innovatieve verpak­kingsmaterialen, die met minder grondstoffen en lagere kosten geproduceerd worden. 

Minder afval 

Ons streven, is bronnen zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Tijdens het ontwerpproces wordt door de engineers van ons Topa Institute veel aandacht besteed aan het reduceren van afval dat bijvoorbeeld tijdens het productieproces ontstaat. Daarmee wordt uiteraard de kostprijs van producten verlaagd en zorgen wij samen voor minder afval. Binnen dit kader hebben we natuurlijk ook oog voor actuele ontwikkelingen, zoals het toenemende gebruik van mono-mate­riaal voor verpakkingen en producten die klimaatneutraal geproduceerd worden. Zo bezitten wij in onze productportefeuille, ZeroTape®. Deze innovatieve manier van sluiten, is ook nog eens klimaatneutraal geproduceerd. 

Minder kosten 

Het uitgebreide assortiment van Topa bevat een flink aantal artikelen die én duurzaam zijn én waarmee klanten flinke besparingen realiseren. Zo kost het produceren van een verzendzak veel minder verpakkingsmateriaal dan een doos. Binnen ons assortiment hebben wij ook een volledig recycleerbare wikkelfolie die dunner, sterker en elastischer is dan conventionele wikkelfolie. Het gebruik van onze Fiber Film wikkelfolie zorgt voor minder wikkelingen, meer palletsta­biliteit, 50% minder plastic afval en aanzienlijk lagere kosten. Onze verpakkingsspecialisten komen dan ook maar al te graag langs om te bekijken hoe ze de kosten met Fiber Film bij u kunnen verminderen. 

Gaat u ook voor minder? 

Wilt u ook samen met ons minderen voor een duurzame transitie? Neem dan contact op met onze verpakkingsspecialist en bekijk samen hoe u uw verpakkingsproces kunt verduurzamen. 

Bel +32 3 450 99 60 of stuur een email naar sales@topapack.be 

Met de groeten van de verpakkingsspecialist

Je verpakt het met Topa.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*