De juiste koers voor continuïteit en groei

zeilen

Flynth is een advies- en accountantsorganisatie gericht op het MKB. Onze adviseurs ondersteunen ondernemers onder meer over bij het opzetten van een duidelijke strategie. Martin van den Berg en Björn Schaap geven een toelichting over de bijdrage die Flynth kan leveren aan ondernemers om zich te ontwikkelen, zowel online als offline.

Online verandert er ontzettend veel, merkt Björn Schaap op. “De grenzen tussen online en offline zijn sterk aan het vervagen. Dat brengt complexiteit met zich mee. Wij helpen ondernemers in verschillende levensfases de juiste route te bewandelen door middel van strategisch advies dat direct inzetbaar is. We analyseren, plannen en begeleiden bij de executie van de (online) strategie. Dat doen we bijvoorbeeld door de gestelde doelen te koppelen met de structuur van de informatievoorziening, zodat de data op een heldere manier leidend zijn.”

Hierbij worden financiële en niet financiële gegevens van zowel de offline als de online wereld gecombineerd. “We verrijken de managementinformatie door bijvoorbeeld te  kijken naar conversie en vertalen de waarde van een unieke bezoeker naar de financiële realiteit. Ook helpen we de ondernemer bij het kiezen van de juiste online partners. Er is immers heel veel aanbod die het kiezen van de juiste partners ingewikkeld maken,” vult Martin van den Berg aan.

Onafhankelijk en toekomstgericht

Daarbij opereren we volledig onafhankelijk, we zijn niet gelieerd aan leveranciers van software of online oplossingen, geeft Van den Berg aan. “We analyseren de bedrijfsprocessen voortdurend en sturen eventueel ook tussentijds de gevaren koers bij. Zo vergaren we steeds meer informatie over de totale performance online en kunnen we aan de hand van deze info tijdig ingrijpen, mocht dat nodig zijn.”

Onderaan de streep

Een belangrijke component in de retailwereld is het aangaan van samenwerkingen, vindt Schaap. “Je kunt als ondernemer gewoonweg niet alles alleen. En een goed overzicht verkrijgen, is voor een ondernemer heel lastig in deze snel veranderende wereld. Wij helpen ondernemers door alles in een breder perspectief te plaatsen. Welke kansen liggen er, waarop moet je letten, en hoe kun je hierop anticiperen. Daarnaast brengen vernieuwingen natuurlijk ook risico’s met zich mee en die brengen we in beeld. Het gaat niet alleen om commerciële kengetallen als omzet en conversieratio’s, maar met name om het financiële bedrijfsresultaat onder aan de streep.”

Behalve specialisten op het gebied van accountancy, heeft Flynth een pallet aan adviseurs in dienst. “We werken in Nederland met zo’n 1.500 medewerkers, verdeeld over zestig locaties,” zegt Martin van den Berg. “Onze dienstverlening richt zich ook op arbeidszaken, belastingadvies, juridisch advies, subsidies en financiering, om maar eens een paar voorbeelden te geven. Daarnaast participeren we in het innovatieve warenhuis: Store of the Future, die recent is geopend in New Babylon in Den Haag. Hier kunnen ondernemers en consumenten proeven aan de vele technologische ontwikkelingen, waarbij online en offline steeds meer met elkaar worden verbonden. Dat biedt legio kansen en mogelijkheden voor ondernemers. En daarin kunnen wij ondernemers helpen om een mooie ontwikkeling richting de toekomst maken,” besluit Van den Berg.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*