Impact maken op jouw online positie?

Wil je impact maken op jouw online positie? Stel je klant centraal, zo luidt het advies van Zeo. Het huis van online marketing en development gelooft namelijk sterk in een customer centric aanpak. Een gesprek met CCO Mariska van de Wiel over deze filosofie, de grootste valkuilen en de veranderende wetgeving rond privacy.

Met meer dan vijftien jaar ervaring in online marketing en development in zowel B2C als B2B weten ze bij Zeo waarover ze praten. “In al onze oplossingen zetten we de klant van onze klant centraal. Dat klinkt logisch, maar toch zien we vaak nog een inside-out marketingstrategie”, benadrukt Van de Wiel. “Met 35 medewerkers richten we ons op SEO, SEA, social media en development (WordPress, Shopware, Shopify en Magento) voor klanten met (internationale) groeiambities. We hebben in al die jaren een sterk netwerk van partners opgebouwd om ook additionele vraagstukken van onze klanten op een correcte wijze te kunnen oplossen. Maar wel alleen als het écht helpt.”

Digitale evolutie

Als online marketing- en developmentbureau bewegen we zelf natuurlijk ook mee met de digitale evolutie, vervolgt Van de Wiel. “Maar, we liften bewust niet mee op elke ‘hype’. We zijn hét bureau voor optimalisatie, om meer te halen uit budgetten en investeringen, daar gaan we heel ver in. In onze samenwerking maar óók in de campagnes van onze klanten.” Het is tegenwoordig vooral een combinatie van een hybride aanpak, die rendeert. “Omdat de (potentiële) klanten van onze klanten dat namelijk wensen! De ‘hype’ is dus ook pas interessant als de doelgroep die we willen targetten het interessant vindt.”

Complementair 

Online marketing en development kun je volgens Van de Wiel niet los van elkaar zien. “We werken veelal op strategisch en tactisch niveau samen met onze klanten. Dat doen we in zogenaamde klantenteams met één vast aanspreekpunt, de klanteigenaar, die op zijn/haar beurt een team van specialisten om zich heen verzamelt met developers, marketeers, data-analisten, … Dat wat aan specialisme ontbreekt aan de klantzijde, vullen wij aan met onze interne specialisten. Om op die manier de doelstellingen te bereiken. Als een marketeer een campagnepagina wil aanpassen om de doelgroep beter te servicen, heeft-ie daar een developer voor nodig. Datzelfde geldt voor een SEO-specialist. Kortom, de expertises zijn complementair aan elkaar. De één kan niet zonder de ander.” 

Privacy 

Marketing is met name de laatste jaren zo’n ander vak geworden, vindt Van de Wiel. “Er zijn zoveel platformen bijgekomen waarvan je de data moet analyseren dat het veelal wordt uitbesteed aan een bureau. Om nog maar te zwijgen over de privacy en het benutten van first party data. Wij helpen met de juiste strategie én uitvoering. De privacy van bezoekers is een hot item in online marketing. Je mag geen third party data meer gebruiken en dat heeft nogal wat consequenties. Het is daarom van belang om nu al dat gat op te vullen. Zodat je kunt blijven sturen op je campagnes, omdat je de juiste data verzamelt.”

Valkuilen

Wat zijn de grootste valkuilen? Van de Wiel: “Dat je té veel inzet op het digitale luik, zonder dat je doelgroep daar baat bij heeft. Ook wij merken terug een shift naar fysiek contact. Probeer daarin te middelen door een hybride vorm aan te nemen. Wat vraagt je doelgroep van jouw organisatie, en vul je die behoefte in? Een andere valkuil is inderdaad alles rondom privacy en het verzamelen van data. Zorg dat je daar nu op inspeelt, zodat je niet op incomplete data alle kanalen gaat aansturen. En ten derde: zorg voor een goede fundering van je data en datapunten, en sla er vooral niet in door zonder eerst een degelijke basis te hebben gelegd. De toeters en bellen zijn pas nodig op de auto als ‘ie rijdt.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*