Klant- én leverancierrelaties optimaliseren dankzij een CRM

Een CRM-oplossing wordt vooral gezien en ingezet voor het verbeteren van de klantrelatie. Om bijvoorbeeld aangepaste en op maat gemaakte promoties naar klanten te sturen. Maar wist je dat je met een goede CRM-oplossing ook heel gemakkelijk je relatie met leveranciers kunt beheren en optimaliseren? Efficy, de Europese CRM-specialist (Customer Relationship Management) met 100% Belgische roots, heeft voor ieder bedrijf, van klein tot groot, een geschikte oplossing om klant- en leverancierrelaties te optimaliseren. 

Een positief effect van corona is dat Belgische ondernemers massaal online zijn gegaan, begint Kathy Mebis, business developer bij Efficy. “Niet altijd op de meest veilige en GDPR-correcte manier, maar het besef van een online aanwezigheid is gegroeid. Ook veel meer consumenten zijn voor het eerst online gaan kopen en hebben het gemak ervan ervaren. Zelfs de plaatselijke bakker en frituur doet vandaag ‘iets’ online. Bestellen online en afhalen op een gepland tijdstip betekent voor klanten niet meer hoeven wachten in de regen of koude, terwijl de ondernemer zijn planning beter kan managen. Een win-win. Waar ze nog steken laten vallen, is bij de opvolging.” 

Personaliseren en op maat benaderen

Met de in eigen huis ontwikkelde CRM-oplossingen helpt Efficy bedrijven om klantgegevens om te zetten in klantkennis. “Een 360 graden klantbeeld is belangrijk om het juiste product aan de juiste klant te kunnen aanbieden,” legt Mebis uit. “Wij zetten klantgegevens om in klantkennis. Op basis van eerdere bestellingen kan bijvoorbeeld een klantprofiel worden opgebouwd. Klanten verwachten vandaag de dag een meer gepersonaliseerde klantbeleving. Vroeger kon je nog ‘schieten’ met algemene mails, maar dat wordt niet meer geaccepteerd. Men wil niet meer overladen worden met zaken die niet relevant zijn, maar op het juiste moment de juiste informatie ontvangen. Met een CRM kun je je klanten in kaart brengen. Je ziet wie je loyale klanten zijn, wie slechts sporadisch een bezoek brengt, maar ook wie je kan overhalen om een loyale klant te worden. Personaliseren en op maat benaderen is anno 2021 een must. Dat kan heel goed met een CRM. Voor elk type bedrijf bieden we een CRM-oplossing: van de lokale bakker (Starter-pakket) tot aan grote multinationals (Corporate) en alles daartussen (SMB en Enterprise)”

Leveranciers zijn ook klanten

Aan de andere kant is het ook heel goed mogelijk om met een CRM je leveranciers te beheren en stock op te volgen, vervolgt Mebis. “Leveranciers zijn in feite ook klanten. Een bakker die grondstoffen via verschillende leveranciers geleverd krijgt, kan dat perfect via een CRM opvolgen. Daarbij wordt automatisch een melding gegenereerd als de stock onder een bepaald niveau komt. Zo hebben we bijvoorbeeld voor een brouwerij in België een CRM ingericht die het vooral inzet om de voorraad bij hun cafés op te volgen. De accountmanager weet precies wanneer en hoeveel geleverd is. Uit de historiek wordt tevens een forecasting gemaakt. Zo kan deze proactief cafés benaderen, maar wel precies op het juiste moment.  Daarnaast kan een CRM-oplossing ook een belangrijke rol spelen om klanten en prospects in kaart te brengen voor fabrikanten of merkeigenaren die rechtstreeks aan consumenten gaan verkopen. Door corona komt er steeds meer overlap tussen de klassiek gescheiden kanalen B2B en B2C, namelijk de D2C (direct to consumer).” 

Een CRM-oplossing vormt volgens Mebis het kloppend hart van een organisatie. “Het mooie is dat alle medewerkers binnen een bedrijf altijd over dezelfde klantinformatie beschikken en naadloos met elkaar samenwerken. Op basis van die actuele gegevens kunnen ook veel beter strategische beslissingen worden genomen.” Efficy heeft zijn roots in België en is nog altijd een 100% Belgisch bedrijf. “We zijn ondertussen in heel Europa actief, maar hebben een lokale aanwezigheid. In België hebben we rechtstreeks contact met onze klanten met een eigen inhouse klantendienst. Dat wordt gezien als een absolute pre. Ook alle data staat in Europa. We houden ons aan de Europese regelgeving. Kortom, we bieden een zeer flexibele, betrouwbare en veilige CRM-oplossing die meegroeit met het bedrijf.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*